Cami-cemevinin yerine sağlık merkezi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cami-cemevinin yerine sağlık merkezi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 10:43

Mamak Tuzluçayır Mahallesi’nde temeli 2013 yılında atılan, 2015 yılında Mamak Belediyesi tarafından “Mimari projeye uygun değil” gerekçesiyle mühürlenen ve atıl durumda kalan ‘cami-cemevi’ projesi, sağlık merkezine dönüştürülecek.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından organize edildiği ortaya çıkan projeye ait yapı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş, imza kampanyası başlatan mahalle sakinleri de topladıkları imzaları Mamak Belediyesi’ne teslim etmişti. 

VALİ TALİMAT VERDİ

Atıl durumda kalan yapının sağlık merkezine dönüştürülmesi için önceki gün Vali Ercan Topaca başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Kaymakam Ali Mantı’nın öncülüğünde Valiliği ziyaret eden Tuzluçayır, Çağlayan ve Kartaltepe mahalle muhtarları, mahalle meclis temsilcileri, taleplerini Vali Topaca ile paylaştı.
Bölgenin demografik yapısı nedeniyle konuya büyük önem verdiğini belirten Vali Topaca toplantıda bütünleştirici ve uzlaşıcı olarak ortak bir zemin vurgusu yaptı. Vali Topaca’nın Mamaklılara, alanın sağlık merkezi olarak değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

TAKDİRLE KARŞILADIK

Mahallelinin talepleri doğrultusunda çalışma yapılmasından memnun olduklarını belirten Tuzluçayır Mahallesi Muhtarı Zülfikar Odabaşı şunları söyledi:
“Üç mahalle muhtarı olarak biz de katıldık. Biz de hastane olması konusunda görüşümüzü beyan ettik. Vali bey gerekli çalışmaların yürütüleceğini söyledi. Bu şekilde değerlendirilmesi bizim açımızdan olumlu. Halkta da bir memnuniyet oldu. Bölgenin de ihtiyacıydı, takdirle karşıladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!