Camekanlı iş kapısı

Güncelleme Tarihi:

Camekanlı iş kapısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 01:13

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 220 engelliye kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için simit camekanı verdi.

Haberin Devamı

Geçimlerini, çalışarak sağlamak isteyen ve Başkent’te yaşayan 815 engelli, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın her yıl Engelliler Haftası’nda dağıttığı simit camekanını alabilmek için başvuru yaptı. Dün, Kocatepe Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan çekilişte engelliler oldukça heyecanlı anlar yaşadı. 815 kişi arasından isimleri okunan 220 engelli, simit camekanıyla iş sahibi oldu. Kurada kızına Atatürk Bulvarı üzerinde simit camekanı çıkan Mahir Aygül, “Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Bu simit arabası sayesinde asgari ücrete yakın bir gelirimiz olacak. Kimseye muhtaç olmadan yaşacağız” dedi.

BABA KIZ ÇALIŞACAĞIZ

Kurada, babasıyla birlikte bekleyen 9 yaşındaki Ebru Namık, babasının adını duymasıyla sevinç çığlıkları attı. Baba Erol Namık, “Kendi şimizin patronu olacağız. İlk çalışanım da kızım olacak. Artık baba-kız kol kola bu işi götüreceğiz. Bu imkanı bize sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TEMİZLİK VE HİJYEN ŞART

Başkent’te yaşayan engellilerin istihdam edilmesine katkıda bulunmayı amaçlayarak her yıl böyle bir projeyi hayata geçirdiğiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Engelli vatandaşlarımız için insan sirkülasyonunun yüksek olduğu 220 adet yer belirledik. Buralarda temizlik ve hijyen koşullarına göre satışlar yapılacak. Engelliler konumuna göre asgari ücretin 2-3 katı bile kazanabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!