Çalışma çileye döndü ABB ‘acil yapılmalıydı’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Çalışma çileye döndü ABB ‘acil yapılmalıydı’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:31

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) tarafından derz yenileme çalışması başlatılan Mamak Doğukent Bulvarı İmrahor Viyadüğü’nde traifiğin tek yönden kontrollü olarak sağlanması araç kuyruklarını uzattı.

Haberin Devamı

Bazı vatandaşlar, 24 Aralık Cuma günü başlayan çalışma nedeniyle köprüde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle ABB’ye ‘Çalışma neden tatilde yapılmadı’ eleştirisi yaptı. Vatandaşlar sosyal medyadan da şikâyetlerini belediyeye iletti. Yenilemenin acilen yapılması gerektiğini belirten ABB ise dün sosyal medya hesaplarından şu açıklamayı yaptı: “Köprünün derz demir bağlantısı yaklaşık 15 gün önce yerinden çıkmış olup onarımının ara tatilde yapılması planlanırken bölgede gerçekleşen ciddi kaza nedeniyle, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için acil olarak bakım çalışması başlatılmıştır. Köprünün uzun süre yapılmayan bakımının çalışma süresi ve zamanı, Emniyet İl Trafik Müdürlüğü koordinesinde belirlenmekte olup 4 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Büyükşehir belediyemiz bu ve benzer çalışmaları, bu tür hayati tehlike taşıyan durumlar haricinde, Ankara’nın tamamında tatil ve hafta sonu günlerinde gerçekleşmektedir.” ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, çalışmanın okulların yarıyıl tatili olduğu 24 Ocak tarihinde başlaması çağrısı yapmıştı. 26 Aralık’ta sosyal medya üzerinden bir kez daha çağrısını yineleyen Köse, “Sayın Mansur Yavaş, buradan bir kez daha ifade ediyorum. Halkımız için yaptığımız uyarımızı dikkate alın. Doğukent Bulvarı’ndaki İmrahor Viyadüğü bakım çalışmasını 24 Ocak tarihine erteleyin. Sabah, akşam trafikte aşırı bir yoğunluk olacak, halkımız bundan çok olumsuz etkilenecek” ifadelerini kullandı.

Bölge sakinlerinden Gökhan Yıldırım isimli bir vatandaş sosyal medyadan bu fotoğrafı paylaşarak ABB’ye “Tam zamanında yaptığınız Doğukent Mamak viyadük çalışması sabah 7.30 sınav haftası muhteşem hizmet” notunu iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!