Ayça Gözde ÇETİN
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2021 16:46
ÇAHEM öğretmenleri ile kursiyerleri, Kızılay Özveren Sokak’taki ÇAHEM binalarının Hoşdere Caddesi’ne taşınmasına ‘ulaşımlarının zorlaşacağı’ gerekçesiyle tepki gösteriyor.
Saraçoğlu Mahallesi Koruma Yenileme ve Yaşatma Projesi kapsamında, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının, Kızılay Özveren Sokak’taki Çankaya Halk Eğitim Merkezi’nin(ÇAHEM) binasına taşınması kararlaştırıldı. ÇAHEM’in ise Hoşdere Caddesi’ndeki Başkent Halk Eğitim Merkezi’ne taşınması planlanıyor. ÇAHEM öğretmen ve kursiyerleri ise ulaşımlarını zorlaştıracağını gerekçe göstererek taşınma planına karşı çıkıyor. Grup adına konuşan tekvando öğretmeni İsmail Çamöz, “Biz öğretmenler ve kursiyerler olarak buradan taşınmak istemiyoruz. Burası vatandaşlarımızın ulaşımı açısından uygun konumda” dedi. Çamöz, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
GÜNLÜK BİN 300 KİŞİ EĞİTİM ALIYOR“1981 yılından beri bu bina hizmet veriyor ve günlük yaklaşık bin 300 kişi burada eğitim alıyor. Çankaya Halk Eğitim Merkezi Türkiye’nin ve
Ankara’nın en büyük halk eğitim merkezi. Merkez binamızda 17 atölye ve 16 sınıf bulunmakta. 73 kadrolu öğretmen ve 250 usta öğrencimiz mevcut. Biz burada 7’den 70’e birçok kişiye hitap ediyoruz. Buraya dokunulmasını istemiyoruz.”
GÜNDE 2 VESAİT GİTMEK ZOR OLACAKÇankaya Halk Eğitim Merkezi’nde keçe, takı tasarımı ve ahşap üzerine eğitimler aldığını belirten kursiyer Seval Yılmaz ise şunları söyledi: “Burası merkezi bir yer. Herkes çok rahat ulaşabiliyor. Ben burada keçe yapıyorum, takı tasarımı yapıyorum, ahşap yapıyorum. Aile bütçeme gelir sağlayacak şeyleri öğreniyorum. Binamız uzak bir yere taşınırsa eğer günümüz koşullarıyla 2 vesait gitmek zor olacak. Benim eğitim almam için en ideal yerlerden biri burası. Yetkililer bu konuda hassasiyet gösterirse çok sevinirim.”
ULAŞIM BURAYA ÇOK KOLAYMerkez de piyano öğretmenliği yapan Ayşen Pehlivan kursların fiyatının merkezde ücretsiz olduğunu dile getirerek, “Burada birçok alanda dersler veriliyor. Bu kurslar dışarıda çok pahalı ama merkezimiz de ücretsiz veriliyor. Biz buranın kapanmamasını istiyoruz. Çünkü buraya ulaşım çok kolay. Buraya Elmadağ’dan, Polatlı’dan bir saat için bile gelen öğrencilerim var. Bu kişilerin mağdur edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.
12 yıldır merkezde görev yaptığını söyleyen Aşçılık ve Pastacılık Öğretmeni Ayten Özbey ise “Ulaşım buraya çok kolay. İnsanların psikolojik olarak deşarj olduğu ve meslek edindiği bir alan. Her yaş grubuna hitap ediyoruz. Benim 87 yaşında öğrencim var, görme engelli, işitme engelli öğrencilerim var. Engelli gruplara kucak açan bir kurumuz biz” ifadelerini kullandı.