Çağrı sayısı 6 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Çağrı sayısı 6 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2020 09:36

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nin günlük cevaplandırdığı 200 çağrı sayısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü bireylere ve kronik rahatsızlığı bulunan hastalara sokağa çıkma sınırlandırılması başlamasıyla 6 kat artış göstererek bin 200'e çıktı.

Haberin Devamı

Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatörü Uzman Doktor Huriye Ünal, 80 yaş ve üstüne verdikleri hizmeti koronavirüs nedeniyle 65 yaş ve üzeri olarak değiştirdiklerini belirtti.
Ünal, kent merkezinde 33, kırsal ilçelerde ise 13 ekiple verdikleri hizmetlerle, sağlık problemi bulunan hastaların hastaneye gitmelerinin önüne geçmek istediklerini söyledi.

İZİN KÂĞIDI VEREMİYORUZ

Hastaların sağlık problemleri dışında çeşitli taleplerde bulunduklarını da belirten Ünal, “Evden dışarı çıkma konusunda bizlerden izin kağıdı istiyorlar. Böyle bir izin kağıdı vermemekteyiz. Bize market ve eczane ihtiyaçlarını belirtiyorlar. Bu konuda da bize başvuran hastalarımıza yardımcı olmaları için yerel yönetimlere ve kolluk kuvvetlerimize yönlendiriyoruz” diye konuştu.
Koronavirüs salgını nedeniyle reçete yazımı ile ilgili başvuru sayısının artış gösterdiğine dikkati çeken Ünal, hastaların 1 Mart 2020’de sona eren ilaç raporlarına rağmen yayımlanan genelge doğrultusunda reçeteye gerek duyulmadan ilaçlarını alabileceklerini hatırlattı. 


Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 444 38 33 numaralı telefonu arayarak 7 gün 24 saat taleplerini iletebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!