Çağdaş Sanat Buluşması bu yıl Ankara’ya geldi

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş Sanat Buluşması bu yıl Ankara’ya geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2011 00:00

İstanbul dışında da sanata olan ilgiyi ve desteği artırmak amacıyla geçen yıl Çağdaş Sanat Buluşmaları’nı düzenlemeye başlayan Contemporary İstanbul’un bu yılki ilk durağı Ankara olacak. Sanatçılar, sanatseverler, iş adamları ve galericileri bir araya getirecek buluşma, 20 Nisan Çarşamba günü, Rixos Otel’de gerçekleştirilecek.

24-27 Kasım 2011 tarihlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda altıncısı gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul, yıl boyunca farklı projeler ile karşımıza çıkıyor. Çağdaş sanatın tüm Türkiye’ye yayılması misyonuyla Çağdaş Sanat Buluşmaları’nı düzenleyen Contemporary İstanbul, Anadolu’daki sanatseverlere ulaşmayı hedefliyor.

Çağdaş Sanat Buluşmaları’nda, sanatın ekonomik yönü, hangi ölçütlere göre sanat eseri satın alınması gerektiği, sanat koleksiyonerliğinin nasıl yapılabileceğine ilişkin bilgiler, uzmanlar tarafından dinleyicilere aktarılacak.

Ankara Çağdaş Sanat Buluşması’nda açılış konuşmaları Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Akbank Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Fikret Önder tarafından gerçekleştirilecek.

Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı, sanat eleştirmeni ve küratör Prof. Dr. Ali Akay’ın “Türkiye’de çağdaş sanatın dünü ve bugünü”; İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Seçkin’in “Türkiye’de sanat piyasası, ekonomik göstergeler” üzerine bir sunum yapacağı buluşmada, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve sanatçı Erdağ Aksel ile Duran Doğan Basım Ambalaj A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı koleksiyoner Oktay Duran sanarseverlere çağdaş sanat hakkında bilgi verip, deneyimlerini paylaşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!