Cadde ve bulvarlara küllük geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cadde ve bulvarlara küllük geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 15:12

Büyükşehir Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ankara’daki ana cadde ve bulvarlara ayaklı sigara küllükleri konulmasına ilişkin çalışma kararı aldı. Tartışma yaratabilecek karara gerekçe olarak kapalı mekânlarda sigara yasağı nedeniyle içenlerin izmaritleri cadde ve sokaklara atması gösterildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu, kente ilişkin tartışma yaratabilecek ilginç bir rapora imza attı. Kapalı mekânlarda sigara yasağı nedeniyle tiryakilerin izmaritleri cadde ve sokaklara attığını belirten komisyon, Ankara’daki ana cadde ve bulvarlara ayaklı sigara küllükleri konulmasına ilişkin çalışma yapılmasını kararlaştırdı. Bu ayki Meclis gündeminde yer alan komisyon raporu, önceki gün Belediye Meclisi’nde tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi.

KİRLİLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN

Raporda şu ifadelere yer verildi: “Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde, kapalı mekânlarda sigara içmenin kanun gereği yasaklanması sonucu içen kişilerin cadde ve sokaklarda sigara içmeleri ve izmaritlerini içtikleri yerlere atmaları sonucu çevre kirliliği oluşmakta olup, bu kirliliğin önlenmesi için Ankara’nın özellikle ana cadde ve bulvarlarına ayaklı küllükler konulması hususunda gerekli çalışmaların yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Haberin Devamı

Cadde ve bulvarlara küllük geliyor

SAKSILAR KÜLLÜK OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin, Kızılay Meydanı başta olmak üzere yaya yollarına koyduğu ve içine çiçekler dikilen dev beton saksılar içine atılan izmaritlerle dikkat çekerken Hürriyet Ankara, 2015 yılında konuyu ‘Saksı dibine izmarit’ haberiyle gündeme getirmişti.

HALK EKMEK KİRALADIĞI BAZI YERLERİ İADE ETTİ

Öte yandan Belediye Meclisi önceki gün kente ilişkin bir dizi yeni kararlar aldı. Daha önce kentteki farklı lokasyonlarda yer alan alanları Büyükşehir Belediyesi’nden kiralayan Halk Ekmek, bu yerlerden bazılarını iade etme kararı aldı. Konuya ilişkin Başkanlık Yazıları oy birliğiyle kabul edildi. Karara göre, Mithatpaşa Köprüsü’nün Kocatepe tarafı hariç üç alan ile Hacettepe Büyük Acil girişinin yanındaki alan iade edildi. Yine Atlantis AVM arkası ile Keçiören Belediyesi’nin karşısındaki meydan hariç 16 alan da Büyükşehir’e iade edilmiş oldu. Meclis üyeleri, Şereflikoçhisar’da 15 metre altındaki İsmet Paşa Sokak ve bağlantılı bulunan cadde-sokakların yol kaplama ve tretuvarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını da oy birliğiyle kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!