Buz hokeyinin ‘Özil’i

Güncelleme Tarihi:

Buz hokeyinin ‘Özil’i
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 01:23

Almanya Buz Hokeyi Milli Takımında forma giyen Yasin Ehliz, futbolda Dünya çapında başarı kazanan Mesut Özil gibi adından söz ettirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Buz hokeyinde en üst nokta olan “top division”da mücadele eden Alman Milli Takımı’nın formasını giyen Türk asıllı Yasin Ehliz, kendisi gibi Almanya doğumlu olan futbolcu Mesut Özil’in Dünya çapındaki başarılarını yakalamak istediğini söyledi.
22 yaşında olan ve 6 yıldır Alman milli takım formasını giyen Yasin Ehliz, Ankara’da açılışını yaptığı buz hokeyi turnuvası öncesinde açıklamalarda bulundu. 3 yaşında babası sayesinde buz hokeyi ile tanıştığını ve bir daha da bu spordan kopamadığını kaydeden Yasin, “Mesut Özil, çok başarılı bir sporcu. Ben de buz hokeyinde aynı başarıyı yakalamak istiyorum. Mesut Özil’in menajerliğini yapan Erkut Söğüt ile çalışıyorum. Kendisi, Türk gençlerinin spor alanında başarılı olabileceğine inanıyor ve çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Ben de kendisine inandım ve birlikte yola devam etme kararı aldım” diye konuştu. Türk gençlerini spora kazandırmak için projeler üretmeye çalıştığını belirten Yasin, “Türk gençleri, mutlaka buz hokeyi ile tanışmalı. Bir kere yaptıktan sonra bu sporu çok seveceklerini ve bir daha bırakamayacaklarını düşünüyorum. Deneyenlerin içinden kaç tane ismi spora kazandırabilirsek, spor adına o kadar kazancımız olur” ifadelerini kullandı.

BUZ SPORU HIZLA GELİŞİYOR

Almanya’da buz hokeyinin çok sevildiğini ve tribünlerin hemen her maçta dolduğunu anlatan Yasin Ehliz, Türkiye’de de buz sporlarının geliştiğini dile getirip, şunları söyledi:
“Almanya’da buz hokeyi, her geçen sene daha da popüler olmaya başladı. Türkiye, buz sporlarında Almanya’ya oranla biraz geriden geliyor. Sonuçta bu altyapı ve yatırım işi. İnanıyorum ki, Türkiye’de bu spor yayıldıkça, halk çok sevecek ve buz sporları hızlı bir büyüme içine girecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!