Büyüksün Halkbank

Güncelleme Tarihi:

Büyüksün Halkbank
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 13:36

İtalya Ligi lideri karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Türkiye Ligi’nin lideri mavi-beyazlılar, 3 Mart’ta oynanacak rövanş için önemli bir adım attı.

Haberin Devamı

Erkekler Voleybol Birinci Ligi’nde açık ara lider durumda bulunan Halkbank, DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi 12’li play-off ilk maçında İtalyan rakibi DHL Modena karşısında fırtına gibi esti. İtalya Ligi lideri karşısında çok etkili bir oyun oynayan mavi-beyazlılar, salondan 3-0 galip ayrıldı ve 3 Mart’ta oynanacak rövanş maçı öncesi önemli bir adım attı. TVF Başkent Voleybol Salonu’nu dolduran yaklaşık 5 bin taraftarın desteğini arkasına alan Halkbank, sakatlık dönemini atlatıp yeniden takıma dönen yıldız oyuncusu Sokolov’un önderliğinde, güçlü rakibine şans tanımadı. Kadrosunda, İtalyan, Brezilyalı ve Fransız milli takım oyuncuları bulunduran Modena karşısında oyuna istekli başlayan Halkbank, Kevin Le Roux’un etkili servisleri ile ele geçirdiği üstünlüğü, setin sonuna kadar korumayı bildi ve 25-21’lik skorla, 1-0 öne geçti. 

Haberin Devamı

İkinci sette, Sokolov ve Kubiak’ın devreye girmesi ile geriden gelip öne geçmeyi başaran mavi-beyazlılar, iyi manşet alıp, iyi hücum edince, seti 25-22 kazanıp durumu 2-0’a getirdi. Üçüncü sette çok iyi mücadele eden, file önüne sağlam bloklar kuran ve daha iyi organize olan Başkent temsilcisi, erken skor üstünlüğünü ele alıp farkı açtı ve seti 25-13 kazanıp, toplam 1 saat 16 dakika süren mücadele sonunda, salondan 3-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın rövanşı, 3 Mart’ta İtalya’da oynanacak. Turu geçecek takım, 6’lı play-off turuna kalacak.

HEDEFİMİZ KAZANIP TURU GEÇMEK

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, önemli bir sonuç elde ettiklerini söyledi.
Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Süleymanoğlu, “İtalya liginin liderini puansız gönderdik. Bu küçümsenecek bir başarı değil. Hedefimiz İtalya’daki rövanş maçında da aynı skorla galip gelerek tur atlamak” dedi. Süleymanoğlu, alınan sonuç nedeniyle teknik heyet ve oyunculara da teşekkürlerini iletti.

TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Halkbank Takım Antrenörü Lorenzo Bernardi, 3-0 kazanılan DHL Modena maçı ile ilgili olarak, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başarının bir ekip işi olduğunu belirten Lorenzo Bernardi, önemli bir sonuç elde ettiklerini dile getirip, şunları söyledi:
“Halkbank Yönetimi, teknik heyet, kulüp çalışanları bu galibiyetin mimarları arasında. Kaliteli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Sahada terinin son damlasına kadar mücadele veren, konsantrasyonunu bir an bile düşürmeyen oyuncularımı kutluyor, onlara teşekkür ediyorum. Salonu dolduran taraftarlara da teşekkür borçluyuz. Spor, özellikle de voleybol dolu tribünler önünde çok güzel oluyor. Maç boyunca desteğini esirgemeyen, salonda müthiş bir ambians oluşturan Ankaralı sporseverlerin bu zaferde emeği çok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!