Büyükşehir’den hayvan barınağı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2008 00:00

Barınağın yapılması için belediyeden yer talep edildiğini bildiren Hatipoğlu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nca hayvan barınağı yapılması için belediyeye ait Sincan ilçesinde 5 bin 808 metrekarelik bir alanın kullanılmasının uygun görüldüğünü belirtti.

ANKARA Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Fatih Hatipoğlu, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nca "Türkiye’de Kuduz Hastalığı Kontrolü Projesi" kapsamında Başkent’te hayvan barınağı bakım ünitesi yapılacağını söyledi.

Hatipoğlu, barınağın yapılacağı arazinin temini konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak çalışmaların sürdüğünü belirtti. Barınağın yapılması için belediyeden yer talep edildiğini bildiren Hatipoğlu, Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nca hayvan barınağı yapılması için belediyeye ait Sincan ilçesinde 5 bin 808 metrekarelik bir alanın kullanılmasının uygun görüldüğünü belirtti. Hayvan barınağı için teklif edilen yerin, danışmanlardan oluşan ekip tarafından da uygun görüldüğünü ifade eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Hayvan bakım ünitesi yapım ihalesi gerçekleşmiş olup, inşaatın başlaması için gerekli çalışmaya esas olmak üzere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve belediyemiz arasında imzalanacak devir protokolü, bakanlıkça hazırlanarak imzalanması için gönderilmişti. Daha sonra söz konusu protokolün belediye Meclisi’nde görüşülerek imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ’olur’ alındı ve Meclisimizde görüşülerek devir protokolü imza altına alındı."

SİNCAN’DAN İZİN

Hayvan bakım ünitesinin inşaatı için gerekli izinlerin alınması konusunda Sincan Belediye Başkanlığı nezdinde de girişimlere başlandığını anlatan Hatipoğlu, barınak projelerinin gerçekleşmesiyle Ankara’da başı boş ve sahipsiz hayvan sorununa kesin çözüm bulunacağını söyledi.

Hatipoğlu, Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde 2007 yılında bin 351’i kısırlaştırma, 144’ü tedavi, 827 muayene, 2 bin 676 enjeksiyon, 99 röntgen, 191 kah tahlili, 17 ultrasonografi, bin 229 aşılama, 676 mikroçip uygulaması, 490 paraziter ilaç uygulaması olmak üzere, toplam 7 bin 517 adet veterinerlik işlemi yapıldığını bildirdi.

Hatipoğlu, veterinerlik hizmetlerinin, aralarında 7 veteriner hekim, 3 laboratuvar elemanı, 7 şoför olmak üzere toplam 30 kişilik personel ile yürütüldüğünü belirterek, ayrıca 4 adet hayvan nakil aracı, 1 adet gezici hayvan kliniği aracı ile Kurtuluş Parkı Evcil Hayvanlar Sağlık Merkezi’nde hizmet verildiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!