Büyükşehir’den ‘hal’e gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den ‘hal’e gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 02:35

Büyükşehir Belediyesi zabıtası Ulus Yeni Hal’deki denetimlerine hız verdi. Eksikleri olan esnaf son kez uyarıldı.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince Ulus Yeni Hal’de yapılan denetimde, gıdalar ve etiketler kontrol edildi.
Denetimlerin Ramazan Ayı’nda daha da artırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, vatandaşların sağlıklı ve hijyen ortamlarda alışveriş yapabilmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi.
Ulus Yeni Hal’in periyodik olarak her gün denetlendiğini anlatan Mehmet Ercan, Ramazan ayında vatandaşların yoğun uğrak yeri olan tarihi Ulus Yeni Hal’de etiketlerde oynama olmaması, vatandaşlara sağlıksız meyve sebze satılmaması, genel temizlik kurallarına uygunluğun sağlanması amacıyla denetimlerin artırıldığını belirtti.

Etiket ve tazelik kontrolü

Başkentli tüketicilerin ekonomik olması nedeniyle tercih ettiği Ulus Yeni Hal’de denetimlerin süreceğini belirten Mehmet Ercan, “Vatandaşların daha sağlıklı ve güvenli alışveriş yapmalarına olanak sağlıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulus Yeni Hal Karakol Amirliği tarafından yapılan denetimlerde özellikle etiket kontrolü yapılırken, ürünlerin tazeliği, son kullanma tarihi, genel temizlik, yangın tüpleri, vergi levhası, çalışanların sağlık karnesi, teftiş defteri gibi her konu gözden geçirildi.

Haberin Devamı

Eksikler giderilecek

Zabıta ekipleri; gereksiz işgaliye yapılmaması, etiket takılması, meyve sebzelerin taze olması ve genel temizlik yönünde uyarıda bulunurken, ürünlerinin açıkta satılmaması, iş önlüğü ve eldiven kullanılması yönüne de dikkat edilmesini istediler. Denetimler sonucu eksiklikleri görülen esnafa, uyarılarda bulunulurken, denetimlerin süreceği, eksikliklerin bir an önce giderilmesi hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!