Büyüklere hem ziyaret hem yardım

Güncelleme Tarihi:

Büyüklere hem ziyaret hem yardım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2020 10:25

Ankara Valisi Vasip Şahin’in verdiği startla 24 Nisan’da çalışmalara başlayan ve ihtiyaç sahiplerinin ekmek, ilaç gibi ihtiyaçlarını taşıyan motosikletli gönüllüler, şimdi de ‘Yalnız Değilsiniz’ kampanyasıyla 65 yaş üstü vatandaşları ziyaret ederek, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormaya başladı.

Haberin Devamı

Çankaya Kaymakamlığı’nca yalnız yaşayanlar başta olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde ‘Yalnız Değilsiniz’ kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) üyesi gönüllü 121 motosikletli katıldı. Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, ilçede yaklaşık 17 bin tek başına, 127 bin de aileleriyle yaşayan 65 yaş üstü kişi bulunduğunu, ramazan boyunca mümkünse hepsine ulaşmak istediklerini söyledi.

DAYANIŞMANIN ÖRNEĞİ

TMF üyesi 121 motosikletli gönüllünün, Ankara Fırıncılar Odası’nın sponsorluğunda hazırlanan paketleri 65 yaş üstü vatandaşlara taşımaya başladığını aktaran Buhara, “Ramazanın mübarek günlerinde yaşlılarımıza uğrayarak hayır dualarını almak niyetindeyiz. Yaşlılarımızın aramasını beklemeden kapılarını çalarak, ihtiyaçlarını sormak, onlarla beraber olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Bu, toplumsal dayanışmamıza da güzel bir örnektir” dedi.

BU ETKİNLİK BÜYÜYECEK

Büyüklere hem ziyaret hem yardım


TMF Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Bugün 121 motosikletle başladığımız bu etkinlik çok daha büyüyecek. Gerek olduğunda bütün motosiklet gönüllüleri bu tip sosyal faaliyetlerde birer nefer olduğunu da göstermiş oldu. Bir motosikletçi için böyle havalarda evde kalmak çok büyük stres ve sıkıntı. Arkadaşlarımız bu sıkıntıyı, bu vesileyle hizmete çevirmiş oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyüklere hem ziyaret hem yardım

Hürriyet Ankara, motosikletli gönüllülerin Vefa Destek Grubu’na verdikleri desteği ‘Gaza Bastılar’ manşetiyle duyurmuştu.

 

Büyüklere hem ziyaret hem yardım

TMF üyesi 121 gönüllü, Ankara Fırıncılar Odası’nın hazırladığı paketleri yaşlılara ulaştırmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!