Büyükelçi eşleri yardım için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi eşleri yardım için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 00:00

Ankara’da görev yapan yabancı misyon temsilcilerinin eşleri, bir özel eğitim ilköğretim okulunda öğrenim gören engelli öğrenciler yararına verilen yardım yemeğinde biraraya geldi.

Haberin Devamı

EV sahipliğini Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Abderahman Salaheldin’in eşi Dr. Thoraya Elkhadramy’nin yaptığı yemeğe Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun eşi Dr. Sare Davutoğlu ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan da katıldı.
Mısır Büyükelçiliği’nde Uğurlu Özel Eğitim İlköğretim Okulu öğrencileri yararına düzenlenen yemekte konuşan Dr. Thoraya Elkhadramy okulda görev yapan öğretmenlerin çalışmalarından çok etkilendiğini söyledi.
Herkes potansiyel engelli
Dr. Sare Davutoğlu da herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu dile getirdi. Misyonların bir yandan ülkelerarası ilişkileri resmi düzeyde geliştirirken bu tür fonsiyonların da gayriresmi düzeyde ilişkilerin gelişmesine yardımcı olduğunu söyleyen Davutoğlu, çalışmaların önemine dikkat çekti.
Uğurlu Özel Eğitim İlköğretim Okulu Koruma Derneği Başkanı Nermin Gürçay ise okul hakkında bilgiler vererek fakir çocukların  eğitim giderlerinin okul tarafından karşılandığını, ancak özellikle anne babası engelli olan öğrencilerin her türlü ihtiyacın dernek tarafından karşılandığını söyledi.

Haberin Devamı

Konuklara Mısır yemekleri

KONUŞMALARIN ardından karşılıklı hediyeler verilirken, Dernek Başkanı Nermin Gürçay, Dr. Thoraya Elkhadramy’ye teşekkür plaketi sundu. Okulla ilgili slayt gösterisi ve Mısır’ın tanıtım filminin gösteriminin ardından konuklara Mısır’ın özel yemeklerinden ikram edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!