BÜYÜK TAKTİK HATASI

Güncelleme Tarihi:

BÜYÜK TAKTİK HATASI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2013 00:00

Türkiye Futbol Federasyonu’nun olağan mali kongresi öncesinde biraraya gelen, Ankaragücü, Kocaelispor ve Sakaryaspor kulüp başkanları, taleplerini anlatmak için son ana kadar bekleyince, treni kaçırdı.

Haberin Devamı

3 kulüp, yaşadığı ekonomik sıkıntıyı genel kurul delegelerine anlatma fırsatı bulamadı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun olağan mali genel kurulunda, Yıldırım Demirören yönetiminin hesap ve faaliyetleri ibra edilirken, ilginç bir olay yaşandı. Kongre öncesinde biraraya gelen; Ankaragücü, Kocaelispor ve Sakaryaspor kulüp başkanları, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları medya kanalıyla duyurmaya çalışmıştı. Başkanlar, çözüme yönelik olarak, öncelikle 3 madde olarak belirledikleri taleplerini, genel kurul delegeleri ve yönetim kurulu üyeleri önünde de duyurmak istemişti.
Ancak, başkanlar kongre acemiliği ve dikkatsizlik nedeniyle taktik hatası yapınca, düşüncelerini genel kurulda dile getiremedi.
Genel Kurul salonunda yan yana oturan A.Gücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun, orta sıralardan kongreyi izledi. 20 maddelik gündemle toplanan genel kurulda, faaliyet ve denetleme kurulu raporu gibi detaylı maddeleri Divan Kurulu’nun idaresinde çok kısa sürede geçilirken, delegeler de söz alarak görüş ve düşüncelerini anlatmaya çalıştı. En uzun konuşmayı Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yaparken, Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, Başkan Vekili Ufuk Özerten, eski başkanlardan Kemal Ulusu ve Yılmaz Tokatlı, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Gaziosmanpaşa Spor Kulübü delegesi, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Usta, Divan kurulu üyesi ve Çankırıspor Kulüp Başkanı Sevda Karaali genel kurula hitap eden diğer isimler oldu.

Haberin Devamı

DİVAN BAŞKANI GECİKME CEZASI KESTİ

Kongrede, ibranın gerçekleşmesi ve Başkan Yıldırım Demirören’in teşekkür konuşması sırasında, Mehmet Yiğiner ve Nebil Uzun, önden ikinci sıraya kadar geldi. Demirören’in, konuşmasını bitirip kürsüden inmek üzere olduğu anda başkanlar Divan Kurulu’ndan söz hakkı almak için el kaldırdı. Divan Başkanı olan aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanlığı’nı yürüten Halil Ünal, bu talebi görmesine rağmen karşılık vermedi ve genel kurulu kapatıyorum işareti yaptıktan sonra kongreyi noktaladı. Son ana kadar bekleyen başkanlar, bu gelişmenin ardından seslerini duyurma şansını kullanamadı.

Haberin Devamı

BİR ARAYA GELİP STRATEJİ BELİRLEMİŞTİ

3 kulüp başkanı, kongreden bir gün önce biraraya gelmiş; ekonomik sıkıntı çeken kulüplere çıkış yolu bulunabilmesi amacıyla, gelirlerinin yüzde ellisinin bloke edilmesi, transfer yasağının yumuşatılarak transfer kısıtlaması adı altında 3-4 oyuncuya izin verilmesi, transfer edilen amatör oyuncuların 1 yıl bekleme kuralının kaldırılması ve yöneticilerin görevde oldukları dönemle ilgili mapsuplaşmanın, görevlerinin bitiminde, hemen gerçekleştirilmesi gibi konuları, delegelere ve federasyon yönetim kuruluna iletme konusunda dayanışma sergilemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!