Büyük lise Büyük Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Büyük lise Büyük Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 16:51

‘Anadolu’nun ilk lisesi olma’ özelliğini taşıyan ve bu yıl 137’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Ankara’daydı.

Haberin Devamı

Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu eski bakan Murat Başesgioğlu’nun davetiyle Ankara’ya gelen Abdurrahmanpaşa Lisesi 11’inci sınıf öğrencileri ilk olarak ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi’ni gezip bilgi aldı. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin bir sonraki durağı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) oldu. Başesgioğlu, heyeti Meclis önünde karşıladı ve Meclis’i tanıtan kısa bir rehberlik yaptı. TBMM ziyareti kapsamında lise heyeti, Meclis Genel Kurulu’nu da takip etti. Genel Kurul ziyaretinde AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik de yer aldı. Ziyarete lisenin 2003 mezunu Hürriyet Ankara Yazıişleri Müdürü Fatih Tekeci de eşlik etti. TBMM Genel Kurulu’nda konuk edilen yabancı heyetlere gösterilen ayrıcalık, lise heyetine de uygulandı.

Büyük lise Büyük Meclis’te


GENEL KURULDA ÖZEL ANONS

Tarihi Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi, “Sayın milletvekilleri... Bu yıl 137’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan ve Anadolu’nun ilk lisesi olma özelliğini taşıyan Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin öğrencileri, Genel Kurul’umuzu ziyaret ediyorlar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum” anonsuyla TBMM Genel Kurulu’na alınırken, o anları TBMM TV de canlı yayınladı. Milletvekilleri, Meclis sıralarından Kastamonu Lisesi’ni alkışladı. Abdurrahmanpaşa Lisesi heyeti ise ayağa kalkarak Meclis Genel Kurulu’nu selamladı. Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu eski bakan Murat Başesgioğlu, beraberinde AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü ve Metin Çelik, Meclis Genel Kurulu ziyaretinin ardından, liseli gençlere Meclis’i tanıtmaya devam etti.

Büyük lise Büyük Meclis’te


ŞEREF KAPISINDA ANI FOTOĞRAFI

Şeref holünden geçen heyet, akabinde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde Meclis’in bombalanan kısmını gezdi. Milletvekili Metin Çelik burada heyete bilgi verdi. Şeref kapısında verilen fotoğrafın ardından ziyaret sona erdi. Başesgioğlu, şunları söyledi: “Ben de bir Abdurrahmanpaşa Liseli olarak kürsüden okulumuzun isminin okunmasından çok büyük gurur ve onur duydum. Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin bir parçası olmak, büyük bir ailenin mensubu olmaktan dolayı gurur duyduklarını gözlemledim. İnşallah içlerinden siyasetçiler, devlet adamları çıkacak, bu ülkeye hizmet edecekler.”

Büyük lise Büyük Meclis’te


BAKMADAN GEÇME!