Bütün Türkiye onları konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bütün Türkiye onları konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 00:00

Bu yıl dört yaşını dolduran Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nın yankıları sürüyor. Müzik dünyası, lise çağında müzisyenlere yönelik olan Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonunu konuşuyor.

ANKARA Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği 4. Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması, heyecanlı geçen final yarışının müzik dünyasındaki yankıları sürüyor. Türkiye’nin en büyük sahnesi olan ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen final yarışı, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Finalde, Eskişehir’den 3, Antalya’dan 7, İzmir’den 9 ve Ankara’dan 21 lise sahne aldı. 40 grubun yarıştığı finalde liseli gençler performanslarıyla büyükbeğeni topladı.

Kimler vardı

Jüride, Dj ve organizatör Hicri Bozdağ, opera sanatçısı Ebru Etizer, sanatçı Asena Özçetin, Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, saksafon sanatçısı ve aranjör Mehmet Erdemli, Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, orkestra sanatçısı Buket Mayda, sanatçı Egemen Ünal, Ankara Hürriyet Haber Müdürü Levent Seğmen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Sanatçısı Serkan Altınok, Organizer Firması’nın ortağı Yıldıray Yıldız, Genç Nota’dan gelen ilk jüri üyesi Uğur Bal ve Narkoz grubunun üyesi Ahmet Yılmazer yer almıştı.

PanMisto’da ateşli dakikalar yaşandı

YARIŞMA sonrasında 13 kişilik jüri değerlendirme toplantısını Kentpark AVM’de bulunan PanMisto’da yemekli olarak gerçekleştirdi.

Uzun ve yorucu bir günün ardından PanMisto’nun çok özel yemekleri ve ekmekleri ile biraz olsun dinlenen jüri üyeleri, zaman zaman yaşanan hararetli tartışmaların ardından ödül alacak okul gruplarını belirlendi. PanMisto’nun jüri üyelerine hazırladığı iki ayrı sürpriz de bulunuyordu. Jüri restorana geldiğinde, kendi özgeçmişlerinin yer aldığı özel isimliklerle karşılandı.

Yemek davetinde rock sanatçısı Asena Özteçin’in doğum günü de unutulmamıştı. Asena doğum günü pastasını Genç Nota jürisi ile birlikte üfledi.

Haggard unutulmaz bir şov sergiledi

TÖREN sırasında 20 kişiden oluşan ve Yüzüklerin Efendisi filminin unutulmaz “ballad”ını da seslendiren dünya çapında ünlü senfonik metal grubu Haggard’la aynı sahnede yer almanın mutluluğunu yaşayan birinciler, ardından grubun unutulmaz konserini izleme fırsatı buldu.

Hem müzikal hem görsel olarak tam bir şölen havasında geçen konserde Haggard, klasikleşmiş şarkılarından örnekler sergiledi.

Grubun bas gitaristi Giacomo Astorri ile gitaristi Jonathan Whynot’ın, sahneden inip seyircilerin arasında dolaşarak attıkları sololar büyük alkış aldı.

Tarihçe

1991’de Asis Nasseri önderliğinde kurulan Alman senfonik metal grubu, klasik, rönesans ve orta çağ müziğini modern doom metal ile birleştiriyor. İlk çıktığı dönemde daha çok death metal türüne ait müzik yapan grup, 1994 yılında çıkardıkları Progressive adlı demodan sonra tarz değiştirerek senfonik metale yöneldi. And Thou Shalt Trust The Seer, Awaking the Centuries, Eppur Si Muove ve Tales Of Ithiria adlı albümleri ile çeşitli demoları bulunan grubun 2012 yılında çıkması planlanan yeni albümlerinin teması ise Grimm Kardeşler olacak.

Sunuculuk maratonu

GENÇ Nota’nın en zor görevlerinden birisini de, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar yarışmayı aralıksız sunan Esra Sancaklı ile Onur Baki Vural yüklendi. Joker Ajans’ın kadrosunda yer alan Esra Sancaklı güzelliği ve neşeli tavırları ile dikkat çekerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimli sunucularından Onur Baki Vural tüm izleyicilerden olumlu puan aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!