Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

Güncelleme Tarihi:

Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2012 00:00

Kamu çalışanlarının hakkını aramak için kurulan Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet kolunda genel yetkili sendika oldu.

Haberin Devamı

Toplu sözleşme kanunu çerçevesinde bu yıl ilk ve son kez haziran ayına uzatılan üye tespit toplantıları sonuçlandı. Sonuçlara göre, Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet kolunda yer alan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen, hizmet kolundaki 11 bakanlık ve 40’ın üzerindeki kurumun çoğunda yetkiyi aldı. Büro Memur-Sen, yetkiyi almasıyla birlikte kurulacak toplu sözleşme masasında hizmet kolundaki çalışanları temsil edecek ve haklarını arayacak.

Hakları iyi konuma getireceğiz

Sendikalarının genel yetkiyi almasının tesadüf olmadığını belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kuruldukları günden itibaren kendilerini kamu çalışanlarına ve teşkilatlarına adadıklarını belirterek şu şekilde konuştu:
“Elde ettiğimiz kazanımlar sayesinde kamu çalışanlarının tercihi haline geldik. Geçtiğimiz 33 bin olan üye sayımızı bu yıl 46 binin üzerine çıkarttık. Her yıl düzenli olarak büyüyen sendikamızın bu büyük başarısını, genel yetkili sendika olarak taçlandırdık ve Büro Memur-Sen bayrağını zirveye taşıdık. Üyelerimizden aldığımız güçle tüm kamu çalışanlarının haklarını geliştirme yönündeki mücadelemiz dün olduğu gibi bundan sonrada artarak aralıksız sürecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!