Büro Memur-Sen’den bakanlık önünde kendi çalışanını unutma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Büro Memur-Sen’den bakanlık önünde kendi çalışanını unutma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2012 22:02

Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Dışişleri Bakanlığı personelinin yaşadığı mağduriyetleri protesto etti. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Çalışanın hakkı verilmeli” dedi.

Haberin Devamı

BÜRO Memur-Sen, Dışişleri Bakanlığı personelinin yaşadığı mağduriyetler ile mali ve özlük haklardan yararlanamamalarını protesto etti. Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan Büro Memur-Sen üyesi yaklaşık 300 bakanlık çalışanı ‘Bu kurumun memuru bürokrat mağduru, kapıkulu değil devlet memuruyuz’ dövizleri taşıyarak alkışlar eşliğinde ‘Memuruz haklıyız kazanacağız, hakkımızı alacağız’ sloganları attı.   Bakanlık çalışanları adına basın açıklaması yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Türkiye’nin dış politikasına yön veren Dışişleri Bakanlığı’nda 3 bini bulan merkez ve yurtdışındaki sözleşmeli personelin ayrımcılığa tabi tutularak maddi ve özlük haklardan mahrum bırakıldığını belitti. Bakanlık personelinin yurtiçi ve yurtdışında en ağır şartlarda hizmet vermesine rağmen üvey evlat muamelesi gördüğünü ileri süren Genel Başkan Yusuf Yazgan, “Dış politikada komşularımızla sıfır sorun söylemleri geliştirilmekte, eşitliğe ve demokrasiye önem verildiği her fırsatta dile getirilmektedir. Ancak bu politikanın başladığı yerde fedakar bakanlık çalışanları bulunduğu unutulmamalıdır” dedi.

Haberin Devamı

Karşılığı verilmeli

Kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 sayılı kararname ile kariyer memurlarına yapılan yüksek artışların bakanlık çalışanlarının tümüne yapılmadığını kaydeden Yusuf Yazgan, şunları söyledi: “Beyazlara yüzde 60 zam yapılırken bakanlık için gecesini gündüzüne katan çalışanların ağzına bir parmak bal sürülmüştür. Buda yetmiyormuş gibi ışıkları sönmeyen kurum olarak bilinen Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına ne fazla mesai, ne de herhangi bir ek ödeme yapılmaktadır. Sözleşmelilerin kadroya alındığı 632 sayılı kararnamede unutulan yurtdışı sözleşmeli personeli, sıla bileti, aile, eğitim ve kira yardımından faydalanamamaktadır. Diplomatlar bütün bu haklardan hatta daha fazlasından yararlanırken yurtdışı sözleşmelileri bu temel haklardan bile mahrum bırakılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!