Reşat Erdemir<br>Etap Altınel Executive Chep <br>BASATDER Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 20:37
MÖNÜKara lahana çorbası Bamyalı Piliç GüveciIspanaklı Kol Böreği Ayva tatlısıKara lahana çorbasıMALZEMELER:1 bağ kara lahana irice doğranmış1 su bardağı kuru fasulyeAcısız toz kırmızı biber4 çorba kaşığı tere yağ2 su bardağı mısır yarması1 adet kuru soğan ince kıyılmışYeterince tuz1 tatlı kaşığı domates salçasıMısır ve kuru fasulyeyi haşlamak için yeterince suHAZIRLANIŞI:Bir tencerede mısır ve fasulyeleri ekleyip yaklaşık 1 saat haşladıktan sonra lahana ve tuz ilave edilip kısık ateşte lahanalar pişinceye kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulup salça ve kırmızı biber ilave edilir. Bu karışımı kaynayan çorbaya ilave edip 10 dakika daha pişirdikten sonra servis edilir.Bamyalı piliç güveciMALZEMELER:1 adet piliç(kemikli kuş başı doğranmış)2 adet kuru soğan(ince doğranmış)2 çorba kaşığı tere yağ4 adet domates ( kuş başı doğranmış)2 adet sivri biber(kuş başı doğranmış)1/2 limon suyu2 su bardağı su ya da et suyu250 gr bamya1 çay bardağı sirkeBamyayı haşlamak için yeteri kadar suHAZIRLANIŞI:Bamyaları sirkeli suya koyup yaklaşık 10 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzdürüp soğuk su ile yıkanır. Piliçler bir tencerede tere yağında kavrulup bir fırın kabı ya da güvece alınıp üstüne haşladığımız bamyaları soğan ve domatesleri limon suyunu tuz,biber ve suyunu ilave edipüstünü kapatarak 180 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 45 dakika pişirip servis edilir.Ispanaklı kol böreğiMALZEMELER:3 adet yufka3 adet kuru soğan ince doğranmış3 diş sarımsak1 bağ ıspanak2 çorba kaşığı tere yağ100 gr beyaz peynir1 adet yumurta (üzerine sürmek için)1 kahve fincanı susamYeterince tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI:Tencerenin içerisine yağ konularak sarımsağı ve soğanı koyup soğan pembeleşinceye kadar kavrulup haşlanmış ıspanak ilave edilir. Ispanaklar ile 5-6 dakika kavurduktan sonra ocaktan almamıza yakın tuz, karabiber ve beyaz peynir ilave edilip soğumaya bırakılır. Yufkaları açıp hazırlamış olduğumuz malzemeyi yufkaların üzerine yayılır. Daha sonra rulo şeklinde sarılarak içi yağlanmış tepsiye alınıp üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilip dilimlenerek servis edilirAyva tatlısıMALZEMELER:5 adet orta boy ayva3 adet elma1 tatlı kaşığı tarçın400 gr. Toz şeker100 gr. Süt kaymağıHAZIRLANIŞI:Ayvalar ortadan ikiye bölünür. Çekirdekli kısmı çıkartılır. Kabukları soyulur ve fırın tepsisine dizilir. Elmaların kabukları soyulur ve rendelenir tarçınla iyice karıştırılır. Ve ayvaların içerisine sıkıca doldurulur. Üzerine şeker serpiştirilir bir su bardağı su dökülür ve üzeri aliminyum folyo ile kapatılır. 180 derece fırında 1 saat pişirilir. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.