Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2008 19:57

MÖNÜBrokoli Çorba Arpa Şehriyeli Kuzu Güveci Fıstıklı SarmaBrokoli ÇorbaMALZEMELER:1 adet orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 250 gr brokoli 1 adet orta boy haşlanmış havuç 1 çorba kaşığı un 4 su bardağı su ya da et suyu ve tuzHAZIRLANIŞI:Sıvı yağda soğanlar kavrulup un ilave edilir. Un pembeleştikten sonra su ilave edilir. Çorba kaynamaya başlayınca küçük parçalara ayırdığımız brokoliler ilave edlir ve ocaktan almadan önce haşlanmış küp şeklinde doğranmış havuçlar ve tuz ilave edilerek servis edilir.Arpa Şehriyeli Kuzu GüveciMALZEMELER:200 gr arpa şehriye400 gr kuş başı kuzu eti2 çorba kaşığı tere yağ2 adet domates(iri doğranmış)4 adet sivri biber (iri doğranmış)1 çorba kaşığı domates salçası1 adet kuru soğan(ince kıyılmış)4 su bardağı su ya da et suyuYeterince tuz ve karabiber1 tatlı kaşığı pul biber100 gr rende kaşar peyniriHAZIRLANIŞI:Tencereye yağı koyup etler ilave edilir. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika kavrulup kuru soğanlar ilave edilir. 1-2 dakika kuru soğanlarla kavurduktan sonra un ve salçası ilave edilip 4 bardak su konularak etler piŞinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Ayrı bir tencerede tere yağında arpa şehriyeler yaklaşık 5 dakika kavrulup domates ve biber ilave edilir. Baharatları da eklendikten sonra pişirmiş olduğumuz kuzu etlerini suyu ile birlikte şehriyelerin üzerine ekleyip kevgir yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi kapakla kapatıp kısık ateşte şehriyeler suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir. Servis etmeden önce üzerine rende kaşar peyniri serpilip peynirler eriyinceye kadar fırında 3-4 dakika bekletilip servis edilir.Fıstıklı SarmaMALZEMELER:500 gr baklavalık un1 tatlı kaşığı tuzlimon suyu1 yemek kaşığı zeytin yağı2 adet yumurta300 ml suMısır nişastası300 gr tere yağıŞerbeti için:1 kilo 250 gr toz şeker1 lt su1/2 limonHAZIRLANIŞI:Un, tuz, yumurta, limon su ile birlikte karıştırılır. Hamur 10 dakika dinlendirilir. Üzerine nemli bez kapatılır. Her hamurun arasına nişasta serpilerek hamur merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır. Hamur dört eşit parçaya bölünür. İnce bir oklava kullanılır. Arasına fıstık serpiştirilir. Tek tek sarılıp tepsiye dizilir. Eritilmiş tere yağı ilave edilir. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. 170 derece fırında pişirilir. Sıcak şerbeti dökülür.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!