Reşat Erdemir<br>Etap Altınel Executive Chep <br>BASATDER Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 20:24
MÖNÜBezelye Çorbası Mantarlı Tavuk Sarma veya Mantar soslu makarna Profiterol
Bezelye çorbasıMALZEMELER:1 Su bardağı bezelye 1 Çorba kaşığı un 1.5 Çorba kaşığı margarin 4 Su bardağı et suyu Dereotu Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI:1 çorba kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri püre haline getirin. Unu yağda kavurun ve biraz su ilave ederek karıştırın. Püre haline getirdiğiniz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. İçine ayırdığınız 1 çorba kaşığı bezelyeyi ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyin. İnce kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz yağda kızdırılmış kırmızıbiberle servis yapabilirsiniz.
Mantarlı tavuk sarmaMALZEMELER:1 adet tavuk bütün50 ge. ıspanak1 adet kurusoğan2
yemek kaşığı tereyağ2 adet domates2 diş sarımsak
HAZIRLANIŞI:Tavuk etleri but göğüs ince açılır. Ayrı tencerede soğan mantar sotelenir. Açılan tavukların arasına malzemeler konulur ve taze ıspanaklar ile rulo şeklinde sarılır. Streçle kaynayan suda 15 dakika pişirilir. Ayrı tencerede soğan ve sarımsak sotelenir ince doğranmış domatesler ilave yapılır 5 dakika kaynatılır. Dilimlenmiş tavukların üzerine dökülerek servis yapılır.
Mantarlı soslu makarnaMALZEMELER:500 gr. kelebek makarna20 gr. taze mantar100 gr. kurutulmuş domates4 diş sarımsak1 adet kuru soğan250 gr. kremayeteri kadar tuz biber100 gr. eski kaşar 2 çorba kaşığı zeytinyağ1 çorba kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:Zeytinyağında önce soğan ve sarımsak sote yapılıp içine mantarlar ilave edilir. 5 dakika pişirilir.Kurutulmuş domatesler ilave edilir 2 dakika sonra krema ilave edilip 1-2 dakika sonra peynirin yarısı ilave edilerek sos hazır hale getirilir. Makarnayı haşlamak için hazırlanan su kaynayınca önce tuz sonra az sıvıyağ ilave edilip makarnalar 9 dakika pişirilir. Hazırlanan sosun içine karıştırılır, daha sonra tereyağı ilave edip karıştırılarak servis edilir.
ProfiterolMALZEMELER:125 gr süt125 gr un60 gr margarin4 adet yumurta
KREMASI İÇİN:200 gr süt100 gr toz şeker2 yemek kaşığı un50 gr margarin
SOSU İÇİN:200 gr süt200 gr toz şeker1 yemek kaşığı un100 gr krem çikolata
HAZIRLANIŞI:Süt ve margarin ocakta kaynatılır. İçerisine un ilave edilir ve iyice karıştırılır. Ocaktan alınıp 4 adet yumurta teker teker hamura karıştırılarak yedirilir. Tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye teker teker dökülür. 180 derece fırında 15 dk pişirilir.
KREMASI: Süt ocakta ısıtılır. Başka bir kapta şeker ve un karıştırılır. Ilık süt ilave edilir ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır.Margarin ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
SOSU: Süt ocakta ısıtılır. Başka bir kapta şeker ve un karıştırılır.Ilık süt ilave edilir ve ocakta kaynatılır. Krem çikolata da konulduktan sonra soğumaya bırakılır. Profiterol hamurunun içerisine krema doldurulur ve üzerine çikolata sosu dökülüp servis edilir.