Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2008 19:26

MÖNÜTavuk Suyuna Pirinç Erişteli Çorba, Beğendili Dana Külbastı, Soğanlı Börek, SamsaTavuk Suyuna Pirinç Erişteli ÇorbaMALZEMELER:1 kg. tavuk suyu200 gr. pirinç eriştesi3 adet domatesYeteri kadar tuz-beyaz biber2 çorba kaşığı tereyağ100 gr. haşlanmış tavuk but veya göğüsHAZIRLANIŞI:Tereyağında domatesleri sote yapıp tavuk suyunu ilave ederiz. Tavuk suyu kaynadıktan sonra erişteleri ilave edip, 10 dakika pişir. Tavukları ilave edip tuz ve biberini katıp 5 dakika pişir ve servisini yap.Beğendili Dana KülbastıMALZEMELER:1 kg bonfile3 adet patlıcan30 gr. kaşar peyniriYarım lt. süt1 çay kaşığı muskatYeteri kadar tuz-biber-kekik2 adet yufka1 yemek kaşığı soya sos1 su bardağı ayçiçek yağı2 yemek kaşığı tereyağı2 adet sivribiber2 adet domatesHAZIRLANIŞI:Bonfile külbastı şeklinde dövülür. Soya sos, tuz ve kekik ile tatlandırılır. Tencerede tereyağ eritilir, un ilave edilir. 3-5 dakika kavrulur sonra sıcak süt ilave yapılır. Bu şekilde başamel sos elde edilir. İçerisine közlenmiş patlıcanlar ilave yapılır rende kaşar ve baharatlar konulur. Izgara veya tavada etler pişirilir yufkadan tako yapılarak üzerine domates ve biber ile servis edilir.Soğanlı Börek (10 kişilik)MALZEMELER:Hamuru için4 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su1 çay kaşığı tuzİç malzemesi7 adet kuru soğan(piyaz doğranmış)4 adet domates(kuşbaşı doğranmış)Yeteri kadar tuz-karabiber2 çorba kaşığı kuru nane1 çorba kaşığı tereyağ1 çay bardağı sıvıyağHAZIRLANIŞI:Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. 6 parçaya bölünüp 30 dakika dinlendirilir. Soğanlar sıvı yağda kavrulup, domatesler ilave edilir. Tuz-biber ve nane karıştırılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Pazılar yufka haline getirilip içleri sıvı yağ ile yağlanıp soğanlı iç konularak rulo şeklinde sarılır. Yağlanan tepsiye hamurlar yuvarlak şekilde kıvrılarak konulup 140 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.SamsaMALZEMELER:250 gr mülfe hamuru 100 gr kaymak150 gr antep fıstığı1 adet yumurta sarısı Şerbeti için:300 ml su300 gr toz şekerÇeyrek limonHAZIRLANIŞI:Mülfe hamuru merdane ile açılır. Kaymak ile antep fıstığı karıştırılır. Açılmış mülfe hamurunun içerisine yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır. 4’er cm’lik kesilir ve tepsiye dizilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Su,şeker ve limon ocakta 5 dakika kaynatılır ve 5 dakika soğumaya bırakılır. Fırından çıkan samsaların üzerine şerbeti dökülür. 1 saat sonra servise hazır hale gelir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!