Reşat Erdemir<br>Etap Altınel Executive Chep <br>BASATDER Başkan Yardımcısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 21:48
MÖNÜTarhana Çorbası Çiftlik Kebabı Zeytinyağlı Taze Fasulye KemalpaşaTarhana ÇorbasıMALZEMELER:1 su bardağı tarhana(ılık suda ıslanmış)1 lt su veya et suyu2 adet domates50 gr dana kıyma2 çorba kaşığı tere yağı1 kaşık kırmızı toz biberYeterince tuzArzuya göre 1 diş sarımsakHAZIRLANIŞI:Dana kıyması 1 kaşık tere yağı ile kavrulup rendelenmiş domatesler ve su ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ılık suda ıslattığımız tarhana ilave edilip kaynayıncaya kadar karıştırılır. 1 çorba kaşığı tereyağında kırmızı toz biber kavrulup pişen çorbanın üzerine dökülerek arzuya göre 1 diş sarımsak ve kurotan ekmek ile servis edilir.Çiftlik KebabıMALZEMELER:500 gr kuzu kuş başı 2 su bardağı su1 adet patates(kuş başı doğranmış)1 adet patlıcan(kuş başı doğranmış)1 adet taze kabak(kuş başı doğranmış)1 adet kuru soğan(ince doğranmış)1 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı domates salçası2 çorba kaşığı tere yağı ve ya margarin1 diş sarımsak2 adet domates(kuş başı doğranmış)Yeterince tuz ve karabiberHAZIRLANIŞI:Kuzu etlerini tereyağında soğan ve sarımsak ile kavurup un ve salçası ilave edilir. 1-2 dakika kavrulduktan sonra suyu ilave edilir. 20 dakika pişirildikten sonra sebzeleri ilave edilip 25 dakika daha pişirilip servis edilir.Zeytin Yağlı Taza FasulyeMALZEMELER:600 gr taze fasulye2 adet orta boy kuru soğan(ince doğranmış)4 adet domates(kabuğu soyulup kuş başı doğranır)1 çay bardağı zeytin yağ1 çay kaşığı toz şekerYeterince tuz1 su bardağı su1 diş sarımsakHAZIRLANIŞI:Fasulyelerin kılçıkları ayıklanıp ince şeritler halinde doğranır. Zeytin yağında soğan ve sarımsak ile birlikte kavrulup diğer malzemeler ilave edilerek kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirilip soğuduktan sonra servis edilir.KemalpaşaMALZEMELER:50 gram kemalpaşa 750 gram toz şeker 750 gram su Çok az limon suyu HAZIRLANIŞI:Su,şeker ve limon suyu kaynatılıp kemalpaşalar kaynayan şerbetin içine atılır. Şerbeti çekinceye kadar pişirilir. Şerbeti çeken kemalpaşalar ocaktan alınıp soğuduktan sonra servis yapılır.