Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 22:07

MÖNÜn Barbunyalı kabak çorbası n Patlıcan paçan Tatar böreğiBarbunyalı kabak çorbası(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:2 adet Kabak 6 adet Fasulye 4 yemek kaşığı haşlanmış Barbunya1 adet Domates 1 adet Soğan 2 yemek kaşığı Mısır unu2 yemek kaşığı Tereyağı5 su bardağı Su Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye suyu koyarak, kaynatıyoruz. İçine küp küp doğradığımız fasulye ve kabağı atıyoruz. Ardından haşlanmış barbunyayı atarak, pişiriyoruz. Mısır ununu bir fincan su ile sulandırarak, kaynayan tencerenin içine döküyoruz. Başka bir tavada ince kıyılmış soğanları tereyağında soteliyerek, içine domatesi ilave ediyoruz. Bu karışımı çorbanın üzerine ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırarak servis ediyoruz. Patlıcan paça(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 adet Patlıcan 4 adet Domates 1 adet Yeşil biber 1 fincan ZeytinyağıÜ bağ Maydanoz1 su bardağı Su 1/2 fincan Sirke2 diş Sarımsak 1/2 Limon Suyu 1 tatlı kaşığı Şeker TuzPatlıcanları soyarak, acısının çıkması için, limonlu ve tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz. Daha sonra patlıcanları derin bir tencereye diziyoruz. Üzerine piyaz şeklinde kıydığımız soğanı, biberi, doğranmış domatesi ve sarımsağı yayıyoruz. Ardından tencereye zeytinyağı, tuz, şeker ve suyu ilave edip, ağzını kapatarak 40 dakika pişmeye bırakıyoruz. Daha sonra sirkeyi ilave ederek 5 dakika daha pişiriyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak, üzerini kıyılmış maydanozla süsleyip, servis ediyoruz.Tatar böreği(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:Hamuru İçin 2 su bardağı Un 1 Ü su bardağı Su1 çay kaşığı TuzHarcı İçin 200 gr Kıyma1/2 adet Soğan2 yemek kaşığı Sıvı yağ1 tatlı kaşığı Tereyağı1 su bardağı YoğurtÜ bağ Maydanoz1 adet Yumurta1 çay kaşığı toz Kırmızı biber, tuz, karabiberHamurunu yapmak için un, su ve tuzu karıştırarak, yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru merdane yardımıyla 3mm kalınlığında açıyoruz. Daha sonra 6 x 6 büyüklüğünde kare şeklinde keserek, üzerine yumurta sürüyoruz. Başka bir yerde kavurduğumuz kıyma, soğan ve maydanozlu harcı hamurların içlerine koyarak, katlıyoruz. Daha sonra kaynayan suyun içine atarak, haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra tabağa alarak, üzerine yoğurdu ve tereyağında çevirdiğimiz kırmızı biberi dökerek, servis ediyoruz.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!