Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2007 20:49

MÖNÜn Fesleğenli domates çorbası n Ispanaklı tavuk ruloları n TabuleFesleğenli domates çorbası(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:3 adet Domates 1/2 fincan Sıvı yağ1/2 adet Soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı Salça2 yemek kaşığı Un 1 adet Yeşil biber3 dal taze Fesleğen1/2 fincan Süt5 su bardağı Su Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye sıvı yağı koyup, içine soğanı ve biberi ekleyerek, 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha sonra un ve salçayı ilave ediyoruz. Önceden rendelediğimiz domatesleri de ilave ederek, suyu katıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra sütü, fesleğeni, tuz ve karabiberi de ekleyip el blendırından geçirerek servis ediyoruz. Ispanaklı tavuk ruloları(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:500 gr Tavuk Bonfilesi 1 bağ Ispanak 1/2 adet Soğan 1/2 fincan Sıvı yağ1 yemek kaşığı Tereyağı1 tatlı kaşığı Un2 fincan Süt150 gr Kaşar peyniri1/2 çay kaşığı Muskat Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Tencereye tereyağını koyarak, kıyılmış ıspanakları ve soğanı soteliyoruz. İçine tuz, karabiber ve muskatı ilave ederek tatlandırıyoruz. Ardından tavuk bonfileyi bıçak yardımıyla yaprak yaprak açıyoruz. Her parçanın içine ıspanaklı harcı yerleştirip, rulo yaparak kürdanla tutturuyoruz. Her parçayı aynı şekilde sarıyoruz. Sarma işlemini tamamlayarak, tavuk rulolarını sıvı yağında renk alana kadar kızartıyoruz. Daha sonra ruloları çıkartarak, kızarttığımız tavada kalan yağın içine unu ekleyip, kavuruyoruz. İçine sütü ilave ederek tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Tavuk rulolarındaki kürdanları çıkararak, tavadaki sosun içine buluyoruz. Son olarak üzerine kaşar peyniri serperek, servis ediyoruz. Tabule (4 KİŞİLİK) MALZEMELER:1 su bardağı İnce bulgur1 su bardağı Sıcak su 1 adet Salatalık2 adet Domates3 adet Yeşil soğan1 adet Yeşil biber 1/3 bağ Nane1 bağ MaydanozSarımsak (İsteğe bağlı)SOSU: 1 fincan Limon suyu, 1/2 fincan Zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, Tuz, KarabiberHAZIRLANIŞI:Bulguru bir kaba alıp, üzerine sıcak suyu döküp ağzını kapatarak, 15- 20 dakika suyunu tamamen çekinceye kadar, demlenmeye bırakıyoruz. Salatalık, Domates, Yeşil soğan, biber, nane, maydanoz ve isteğe bağlı olarak sarımsağı küçük küçük doğrayarak karıştırıyoruz. Bu karışıma bulguru da ekliyoruz. Başka bir yerde zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, tuz ve karabiberi çırparak sosunu hazırlıyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu sosu bulgurlu karışıma ekleyerek servis ediyoruz.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!