Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 20:45

ANKARA Hürriyet, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca iftar sofralarını renklendirecek birbirinden güzel yemek tarifleri veriyor.

Haberin Devamı

Herkesin kolaylıkla yapabileceği, malzemeleri rahatlıkla bulunabilen bu lezzetli tarifleri, Divan Hotel & Brasserie Executive Chef’i Ali Açıkgül hazırlayacak. Açıkgül, Ramazan ayı boyunca herkes tarafından bilinen tatların yanı sıra çok çeşitli yöresel lezzetleri de Ankara Hürriyet okuyucuları ile paylaşacak.MÖNÜn Sebzeli Yoğurt Çorbası n İmambayıldı n Cevizli Elma TatlısıSEBZELİ YOĞURT ÇORBASI (4 KİŞİLİK) (Kırşehir yöresine özgü)MALZEMELER:1/2 su bardağı Yarma 1/2 bağ Ispanak 1 Patlıcan2 Patates1 tane Havuç1 Yeşil Soğan1 Kırmızı biber1 Yeşil Biber1 kaşık Un2 yemek kaşığı Sıvı Yağ (tereyağ da kullanılabilir)1 su bardağı Yoğurt8 bardak SuNane TuzHAZIRLANIŞI:Yarmayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Patlıcanları, patatesi, havucu kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz. Biberleri de aynı şekilde doğradıktan sonra sebzeleri haşlıyoruz. Bu sebzelerin içine son olarak ıspanak ve taze soğanı doğrayarak ilave ediyoruz.Başka bir tencereye un ve yağı koyup biraz kavurduktan sonra içine bir bardak suyla çırpılmış yoğurdu karıştırıyoruz. Bu karışımın içine önceden haşladığımız yarmayı ve haşlama suyuyla beraber sebzeleri ilave ediyoruz. Son olarak nane ve tuzunu da ekleyerek servis yapıyoruz.Not: Haşladığımız sebzelerden bir miktar ayırarak çorbamızın üzerini süslemek için kullanabiliriz. İMAMBAYILDI(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 orta boy Patlıcan 1/2 su bardağı Sıvı Yağ 4 orta boy Soğan2 diş Sarımsak3 büyük Domates1/2 su bardağı Su1 demet Maydanoz (kıyılmış)2 yemek kaşığı dolmalık fıstık TuzHAZIRLANIŞI:Patlıcanların saplarını üzerlerinde ikişer santim kalacak şekilde kesiyoruz. Patlıcanları alt kısımlarından da 1 cm kesiyoruz. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince kesiyoruz. Patlıcanları bir tencerede kızdırılan sıvı yağında sarı bir renk alana kadar kızartıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Soğanı ve sarımsağı piyaz şeklinde doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyarak incecik doğruyoruz. Soğanı, sarımsağı ve domatesleri yağda kavurarak karıştırıyoruz. Suyunu ve tuzunu ilave ederek, ağır ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Daha sonra bu karışımı süzgeçten geçirip, suyunu saklıyoruz. Süzgeçtekilere kıyılmış maydanozu ve önceden kavurduğumuz fıstığı da ilave ediyoruz. Ve bu içi patlıcanların yarık kısımlarına kaşığın tersi yardımıyla açarak dolduruyoruz. Üzerlerine birer dilim domates koyarak 20 dakika pişiririz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. CEVİZLİ ELMA TATLISI(4 KİŞİLİK) MALZEMELER:4 adet ekşi Elma100 gr Ceviz1 Lt Su 1 su bardağı Toz şeker1 adet Limon suyu1 Portakal kabuğu rendesi 1/2 çay kaşığı Tarçın SOSU:1 çay bardağı krema 1 su bardağı süzme Yoğurt1/2 su bardağı Toz şeker 1 paket VanilyaHAZIRLANIŞI:Elmaları çekirdeklerini parçalamadan çıkartıyoruz. Limonlu ve şekerli suda elmaları pişiriyoruz. Daha sonra tepsiye dizerek, 180 derecede hafif kızarana kadar fırınlıyoruz. Fırından çıkardığımız elmaları soğutuyoruz. Portakal kabuğu ile birlikte dövülmüş cevizi ve tarçını karıştırarak, elmaların içine dolduruyoruz. Krema, yoğurt, şeker ve vanilyadan oluşan sosu elmaların üzerine dökerek, üzerini kapatıyoruz. Not: Arzunuza göre üzerini dondurma ve marmelat ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Ali Açıkgül Executive Chefwww.chefali.com ali@chefali.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!