Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 20:16

Kafkas Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:1 kase doğranmış lahana1 fincan arpa şehriye2 adet pancar1 adet kereviz1 adet havuç1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağ2 fincan krema1 adet yeşilbiber2 bağ maydanoz10 bardak suKırmızıbiberTuzYapılışı:Soğanları küçük küçük doğrap sıvı yağda kavurduktan sonra arpa şehriyeyi ilave edin. Kavrulan pancar, kereviz ve havuçları kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Kavrulan karışıma lahanayı da ince ince doğrayıp ilave edin. 2 fincan sütü ve suyu ekleyin. Tuzunu, biberini atıp sebzeler pişene dek kısık ateşte kaynatın. Daha sonra maydanozu ve közlenmiş yeşil biberi kıyarak çorbanın üzerine atıktan sonra servis edin.Arpa Şehriyeli Tavuk (4 kişilik)Malzemeler:400 gr tavukgöğsü1 bardak arpa şehriyesi2 adet sivribiber2 adet domates1 çorba kaşığı salça1 diş sarımsak½ adet soğan6 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı köriTuzKarabiber5 bardak suYapılışı:Küp küp doğradığımız tavukları ince kıyım soğan ve sarımsakla beraber yağda soteliyoruz. Ardından biber, domates ve salçayı ilave ediyoruz. 4 bardak su ilave edip kapağını kapamadan önce arpa şehriyesini ve baharatını atıyoruz. Suyu çekene dek kısık ateşte pişiriyoruz. Bir süre dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.Laz Tatlısı (4 kişilik)Malzemeler:2 su bardağı süt1 yumurta sarısı2 yemek kaşığıun2 yemek kaşığı şeker1 paket vanilya1 tatlı kaşığı nişasta1 fincan tereyağı eritilmişYapılışı:Süt, un, nişasta, yumurta, şeker ve vanilya karıştırılır. Yaklaşık bir dakika çırpıldıktan sonra ocağa koyulur ve koyu bir kıvam elde edene kadar kaynatılır.Daha sonra tepsi yağlanır, baklava yufkaları her kata yağlanarak dizilir. Ortasına gelindiğinde önceden hazırlanan krema dökülür ve üstüne geri kalan baklava yufkaları dizilir. Son olarak da dilimler bölünüp 200 derecedeki fırına 35 dakika atıp pişirilerek servise sunulur.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraExecutive Chef
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!