Güncelleme Tarihi:
Köfteli Çorba (4 kişilik)Malzemeler:200 gr kıyma1 adet soğan1 diş sarımımsak1 fincan pirinç3 adet yumurta1 fincan un1 adet havuç1 adet patates1 adet limon suyu2 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı toz biber7 bardak suTuzYapılışı:Kıymayı, ince doğranmış soğan, sarımsak, pirinç, tuz, karabiber ve yumurta akıyla beraber yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlayın ve una bulayın. Kaynayan suyun içine atın. Ardından küp küp doğradığınız havuç ve patatesleri de atarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yumurta sarısı ve limonu karıştırırarak çorbanın içine dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve üzerine tereyağında yaktığınız toz biberi ekyerek servise sunun.Kabak Ekşisi (4 kişilik)Malzemeler:4 adet kabak4 adet dolmalık biber100 gr kıyma1 fincan Pirinç1 adet soğan1 çorba kaşığı salça1 tatlı kaşığı pekmez1 tatlı kaşığı erik ekşisi5 dal maydanoz2 çorba kaşığı tereyağıKızartmak için sıvı yağ2 bardak suTuzKarabiberYapılışı:Kabak ve biberlerin içini çıkarıp sıvı yağda kızartın. Başka bir tencerede soğanı ve kıymayı kavurun. Kavurduğunuz karışıma salça ve pirinci de ekleyin. 1 bardak su ekleyip kaynatın. Daha sonra pekmezi, erik ekşisini, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu atın. Hazırlanan bu harcı kabak ve biberlerin içine doldurun. Fırın tepsisine iki bardak su doldurun ve fırında 20 dakika pişirin. Erik ekşisi dökerek servis edin.Fava (4 kişilik)Malzemeler:400 gr kuru bakla4 su bardağı su1 adet kuru soğan1 adet patates½ su bardağı zeytinyağı2-3 Yemek kaşığı ayçiçek yağıTuzŞekerDereotuYapılışı:Önceden ıslattığınız bakla içini yıkayıp süzün. Kuru soğanı ve patatesi soyup doğrayın. Bir tencereye bütün malzemeyi koyun ve orta ateşte ara sıra tahta kaşık ile ezerek pişirin. Elde ettiğiniz püreyi blendırdan geçirin, bir kalıba dökerek buzdolabında soğutun. Kalıbı ters çevirerek içindekini çıkartın. Dilediğiniz şekillerde keserek dereotu eşliğinde servis edin.
Ali AÇIKGÜL
Divan Oteller ankara
Mutfak Koordinatörü