Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2010 20:59

Porçini Mantarlı Ispanak Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:1 bağ ıspanak150 gr porçini mantar2 diş sarmısak½ adet soğan1 adet kırmızı etlibiber½ fincan sıvı yağ1 bardak süt1 yemek kaşığı unMuskatKarabiberTuzYapılışı:Tencereye yarım fincan sıvı yağ koyulur, sarımsak, soğan, biber ve porçini mantar sotelenir. Daha sonra içine un ve ıspanak ilave edilir. Bir miktar su eklenip pişene kadar kaynatılır. Son olarak karışım bir kez blandırdan geçirilir. 1 bardak süt ve baharatlar da eklenerek servis edilir.Lapa Aşı (Çekme Pilavı) (4 kişilik)Malzemeler:1 su bardağı pirinç4 su bardağı su50 gr kıyma1 fincan sıvıyağ1 adet domates1 adet sivribiber1 adet küçük soğan1 çorba kaşığı salçaTuzYapılışı:İnce kıyılmış soğan sıvı yağda biraz kavrulur. Daha sonra kıyma, biber, domates, salça ve su eklenerek kaynatılır. Kaynayan suyun içine bir su bardağı pirinç dökülerek suyunu çekene kadar dikkatlice pişirilir. Lapa haline gelen pilavı hemen servis edebilirsiniz.Peynirli ve Patlıcanlı İncik (4 kişilik)Malzemeler:4 adet kuzu incik2 adet kemer patlıcanı1 fincan rende kaşar2 çorba kaşığı salça2 diş sarımsak½ adet kuru soğan1 fincan kaşığı sıvıyağ2 adet domates2 adet yeşilbiberTuzKarabiberYapılışı:İncikler, geniş bir tavada iki çorba kaşığı sıvı yağ ile kızartılır. 2 diş sarımsak ve yarım kuru soğan iyice kıyılır. Kıyılmış soğan ve sarımsak sotelenir. İçine salça ilave edilerek 2 bardak su ile incikler iyice pişirilir. Soyulan patlıcanlar boylamasına dilimlendikten sonra bir tavada kızartılır. Pişen incikler rendelenmiş kaşarla kaplanıp patlıcanla sarıldıktan sonra biber ve domates eklenir. Tencerede kalan salçalı sosu üzerine dökülüp, fırında 10 dakika daha pişirildikten sonra servis edilir.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!