Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2010 21:41

Kişnişli Közlenmiş Biber Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:3 yemek kaşığı zeytinyağı6 adet közlemiş biber2 diş sarımımsak1 adet soğan1 adet patates1 kaşık krema1 fincan süt2 dal taze kişnişTuzKarabiberYapılışı:Tencerede zeytinyağı ile sarımsak, soğan, patates sotelenir. İçine önceden közlenen kırmızı biberler atılır ve 5 bardak su ile kaynatılır. Daha sonra blenderden geçirilen karışıma süt, krema, karabiber ve tuz ilave edilerek servise sunulur.Mantarlı ve Tonutlu Köfte (4 kişilik)Malzemeler:600 gr dana kıyması 20 adet arpacık soğanı1 bardak nohut (haşlanmış)300 gr mantar1 bardak suTuzKarabiberPul biberYenibaharYapılışı:Kıymayı yenibaharı, tuzu, ka rabiberle yoğurup misket büyüklüğünde yuvarlayın. Top köfteleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları 180 derecelik bir fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra bu malzemeleri bir tavaya alıp içine kuşbaşı doğranan mantarları ve haşlanmış nohutları ekleyip, suyu çekilene dek soteleyin. Tuz, karabiber ve pul biberini atıp servis edin. Lorlu Güllaç (4 kişilik)Malzemeler:6 adet güllaç yaprağı 300 gr lor1 fincan yeşil toz fıstık1 adet portakal rendesi 2 çorba kaşığı portakal suyu2.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı su Yapılışı:Lor peynirini portakal suyu, şeker, portakal kabuğu ve fıstıkla karıştırın. Güllaç yapraklarını ikiye bölüp soğuk suda ıslayıp biraz yumuşadıktan sonra kenarına lor karışımı sürüp rulo yapın. Bu ruloları üç veya dörde kesip oval bir kaba dizin. Daha sonra şerbeti döküp soğumaya bırakın. Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!