Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 19:10

Börülce Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:2 bağ deniz börülcesi1 adet limon3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı sıvı yağ1 fincan arpa şehriye10 bardak su4 dal taze naneTuzKarabiberYapılışı:Kızgın yağda un kavrulduktan sonra su ilave edilir. İçine arpa şehriyesi eklenip kaynatılır. Önceden sıcak suda haşlanıp temizlenen börülceler doğranarak suyun içine atılır. Limon suyu, tuz, karabiber eklenerek bir taşım kaynatılır. İnce kıyılmış nane ile süslenerek servis edilir.Erikli Kuzukulağı Salatası (4 kişilik)Malzemeler:2 bağ kuzu kulağı4 adet taze erik1 fincan kırık fındık12 adet kurutulmuş domates4 çorba kaşığı zeytinyağı2 çorba kaşığı nar ekşisiKızarmış çıtır yufkaYapılışı:Kuzukulaklarını bir kabın içinde domates, fındık, doğranmış erikle karıştırıp zeytinyağı ve nar ekşisini katıyoruz. Servis tabağına koyup üzerine fırında kuruttuğumuz yufkaları koyarak servis ediyoruz.Sebze Yumağında Minekop (4 kişilik)Malzemeler:300 gr minekop balığı filetosu50 gr k.biber50 gr kabak50 gr beyaz lahana50 gr k.lahana4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberYapılışı:İnce ince doğranmış sebzelerimizi sıcak suda 1 dakika kadar bekletip tavada soteliyoruz. Daha sonra zeytinyağında beklettiğimiz balıklarımıza tuz ve karabiber serpip ızgara veya teflon tavada kısa bir süre pişiriyoruz. 180 derecelik fırında 10 dakika kadar bekletiyoruz. Sebzelerimizin üzerine balıklarımızı koyup servis ediyoruz.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!