Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 22:20
Kulak Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:KÖFTESİ İÇİN200 gr yağsız kıyma1 fincan ince bulgurKarabiberTuz1 adet yumurtaHAMURU İÇİN 1 fincan un1 yumurtaTuzAz suDİĞER MALZEMELER1 fincan nohut 2 su bardağı süzme yoğurt1 çay kaşığı inane1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 kaşık tereyağı1 fincan sıvı yağ 12 bardak suYapılışı:Kıyma, yumurta, bulgur, tuz ve karabiber iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak yağda kızartılır. Un, tuz, yumurta ve ılık su ile yoğrulan hamur, 15 dakika kadar dinlendirilir. Hamur yufka gibi açılarak küçük küçük kare şeklinde kesilir. Su kaynayınca tuz ilave edilir. Hamur kaynayan suya ilave edilerek pişirilir. Kızartılan köfteler ve haşlanmış nohut katılarak bir iki taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır, ara sıra karıştırılarak ılıklaştırılır. Yarım su bardağı su ile ezilmiş yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Tereyağı kızdırılıp, ocaktan alınır nane ve kırmızıbiber katılarak çorbanın üzerine dökülür.Yumurtalı Fasulye Kavurması (4 kişilik)Malzemeler:500 gr taze fasulye 1 diş sarımsak1 adet soğan1 adet domates2 adet yumurta4 çorba kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı tereyağıTuzKarabiberPul biberYapılışı:Taze fasulyeler yıkanır ve ortadan ikiye diklemesine kesilir. Üçe bölerek, tencereye koyduğumuz sıvı yağ, ince doğradığımız soğan ve sarımsakla iyice kavrulur. Pişmeye yakın ince doğranmış domatesler eklenir. Son olarak yumurtalar ve baharatlar ilave edilerek servise sunulur.Kadayıf Dolması (4 kişilik)Malzemeler:300 gr Tel kadayıf1 su bardağı parça ceviz1 fincan bal1 fincan süt3 tane yumurta2 su bardağı sıvı yağ½ limon 2 su bardağı şeker2 su bardağı su Yapılışı:Tel kadayıftan 10x10 cm ebadında parçalar alıp, her yeri eşit kalınlıkta, kare şeklini vererek açıyoruz. Daha sonra ceviz ve balı karıştırarak, kaşık yardımıyla kadayıfın ucuna koyup, dolma gibi sıkı bir şekilde sarıyoruz. Kadayıf bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Şerbetini hazırlamak için; su ve şekeri tencereye koyarak, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave ederek, ocaktan alıyoruz. Başka bir yerde sarmış olduğumuz kadayıf dolmalarını, sütle karıştırdığımız yumurtalara batırarak, kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarınca şerbetin içine atıp, 5 dakika beklettikten sonra servis yapıyoruz.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü