Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 19:41
Tandır Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:1 fincan kuru fasulye1 fincan nohut1 buçuk fincan yeşil mercimek1 fincan bulgur200 gr kıyma1adet orta boy soğan1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı salça1 çay kaşığı kırmızı toz biber15 bardak su KarabiberTuzYapılışı:Fasule ve nohut akşamdan ıslatılır. Soğan ve kıyma tereyağında kavrulup salça ilave edir. Su koyularak güvece boşaltılır. Ardından bulgur, mercimek, fasulye, nohut ilave edilip özleşene kadar güveçte pişirilir. Son olarak tuz ve karabiber atılarak servis edilir.Böğürtlenli Sütlü İrmik Tatlısı (4 kişilik)Malzemeler:2 buçuk su bardağı süt1 kase böğürtlen (taze veya dondurulmuş)1 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı irmik3 çorba kaşığı hindistan cevizi3 çorba kaşığı badem veya fındık tozu6 çorba kaşığı toz şekerYapılışı:Soğuk sütün içine nişastayı, irmiği, şekeri koyup karıştırın. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Kaynamaya yakın hindistan cevizi ve badem tozunu atarak karıştırın. Kaselerin dibine böğürtlenleri yerleştirip, sütü bunun üzerine dökün. Soğumasını bekleyerem servis yapın.Sırını (4 kişilik)Malzemeler:3 adet hazır yufka veya lavaş300 gr yoğurt1 diş sarımsak2 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı toz kırmızıbiberYapılışı:Yufkayı veya lavaşı rulo yapın. Ruloları iki santim genişliğinde kesip, kesik yüzeyler yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizin. Sarımsağı ezip yoğurdun içine ekleyerek ruloların üzerine dökün. Tereyağını bir tavada eritip toz biber atarak yoğurdun üzerine dökün.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü