Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2010 19:48
Kabak Çorbası (4 -6 kişilik)Malzemeler:4 adet kabak2 baş soğan1 adet kereviz5 diş sarımsak¼ bağ dereotu6 bardak suTuzKarabiberMiyanesi : ½ kg. süt2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta1 limon2 çorba kaşığı yoğurt Yapılışı:Bir tencere içinde kabak, soğan, kereviz, sarımsak haşlanır ve blendırdan geçirilir. Miyanesi için süt, un, yumurta, limon suyu, yoğurt karıştırılarak kabaklı karışımın içine dökülür. Kıvam alınca ocaktan alınır. Tuz, karabiber, dereotu koyularak servis edilir.
Şeftali Salatası (4 kişilik)Malzemeler:4 adet kabuğu soyulmuş şeftali4 çorba kaşığı mavi yemiş2 dal fesleğen3
yemek kaşığı parçalanmış ceviz içi 1tatlı kaşığı bal1 bardak soğuk sütYapılışı:Şeftalileri küp küp, tavla zarı şeklinde doğrayın. İçine mavi yemişleri ve cevizi ilave edin. Kıyılmış fesleğeni ve balla karıştırılmış soğuk sütü ilave ettikten sonra servis edin.
Yörük Kebabı (4 kişilik)Malzemeler:300 gr kuzu kuşbaşı1 adet soğan2 adet domates6 adet mantar4 yemek kaşığı sıvıyağ4 adet enginar2 adet sivribiber½ bağ dereotuTuzKarabiberYapılışı:Etler, ince kıyılmış soğan ve biberle beraber suyunu çekene kadar kavurulur. İçine kuşbaşı doğranmış mantar ve domates ilave edilir. Yarım bardak su ilave edilerek bir süre pişirilir. Daha sonra haşlanmış enginarların içlerine hazırlanan et koyularak üzerine dereotu ve kaşar rendelenir. Fırında 20 dakika pişirildikten sonra servis edilir.
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü