Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2010 19:47
Sakala Çarpan Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:1 fincan yeşil mercimek1 fincan ev eriştesi2 kaşık un1 adet soğan2
yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvıyağ1 çorba kaşığı salça1 tatlı kaşığı nane12 bardak suTuzYapılışı:Mercimekleri yıkayıp tencerede haşlayın. Başka bir tencerede sıvı yağ ile ince kıydığınız soğanları, unu, salçayı kavurun ve soğuk su ilave edip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışıma mercimekleri da atın. Daha sonra sıcak su ilave edip erişteleri attıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Son olarak tereyağında naneyi kızartıp çorbanın üzerine ekledikten sonra servis edin.
Babaganuş (4 kişilik)Malzemeler:4 adet patlıcan1 fincan tahin 4 yemek kaşığ zeytinyağı4 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarımısakPul biberTuzKarabiberYapılışı:Patlıcanlar ocakta közlenip kabukları soyulduktan sonra ezilir. İçine ezilmiş sarımsak, tahin, zeytin yağı limon suyu, tuz, karabiber, pul biberi ilave edilir ve ezerek karıştırılır.
Perçem Tatlısı Beypazarı Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:2 su bardağı un4 adet yumurtaTuz1 kase yoğurt1 su bardağı ceviz içiŞurubu için:3 su bardağı şeker2 su bardağı suYapılışı:Un, yoğurt, tuz, yumurta ve su ile yoğrulur. Baklava yufkası gibi açılır. Ortasına ceviz serpilir. Parmak yardımıyla dört köşeden başlayarak ortaya doğru kıvırarak. Kızgın yağda kızartılıp ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir.
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü