Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 19:20
Mahluta Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:2 bardak kırmızı mercimek1 adet kuru soğan6 bardak et suyu veya su2
yemek kaşığı tereyağı1 adet havuç2 yemek kaşığı salça2 adet patates2 tatlı kaşığı kimyon1 adet limonKırmızı pul biberYapılışı:Patatesi, havucu küçük küpler şeklinde doğrayın. Yıkadığınız mercimekle beraber kaynatmış olduğunuz et suyunun içine havuç, patates ve yıkanmış mercimeği koyarak, yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Mercimek çok köpük çıkaracağından sık sık üstünden kaşıkla köpüğünü alın.Tereyağında yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Salçayı ekledikten sonra kimyonu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ateşten alın. Hazırlamış olduğunuz karışımı çorbanın içine ilave ederek bir taşım pişirin. Ocaktan aldığınız karışımı blenderdan geçirdikten sonra limon suyu ve tuz ilave ederek servis yapın.
Pipirim (Semizotu) Salatası (4 kişilik)Malzemeler:1/2 kg. Semizotu 1/2 çay bardağı zeytinyağı1/2 limon2-3 diş sarımsak2 yemek kaşığı nar ekşisi1/2 dolmalık kırmızıbiberTuzYapılışı:Semiz otu dal dal ayrılarak ayıklanır. Biraz suda bekletilerek iyice temizlenmesi sağlanır. Süzülrükten sonra ince ince kıyılır. Zeytinyağ, limon suyu, tuz ve ezilmiş sarımsak katılarak karıştırılır. Arzu edilirse yaprak kırmızıbiberde serpilerek servis tabağına alınır.
Firik Pilavı (4 kişilik)Malzemeler:2 adet soğan2 bardak firik 400 gr kuşbaşı et1 fincan nohut1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası4 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağıKarabiberTuzYapılışı:Sıvıyağda et ve soğan kavrulur. İçine salça ilave edilip suyu koyulur. Etler pişene kadar kaynatılır. Ardından önceden haşlanan nohut ilave edilir. Pişen etin yarısı kenara alınır ve suyun içine firik, tuz ve karabiber ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tereyağı ilave edilir ve dinlenmeye bırakılır. Servisten önce ayrılan etler pilavın üzerine dizilip servis edilir.
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü