Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 19:43

Közlenmiş Patlıcan Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:6 adet patlıcan1 diş sarımısak1 adet soğan1 adet domates4 yemek kaşığı un1 fincan sıvı yağ1 adet dolmalık biberTuzKarabiberYapılışı:Patlıcan, biber ve domates ocakta közlenerek, kabukları ayıklandıktan sonra bir kaba alınır. Başka bir tencerede ince küp doğranmış soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilerek kavrulduktan sonra su eklenerek kaynamaya bırakılır. Önceden hazırlanıp soyulmuş olan malzemeler bıçakla ince biçimde kıyılarak kaynayan suya ilave edilir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirildikten sonra servis edilir.Borani Bayburt Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:1 kg pazı2 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 su bardağı süt1 su bardağı yoğurtTuzKarabiberYapılışı:Pazılar kaynayan suda birkaç dakika haşlanır. Tencereden çıkarılan pazılar süzülür ve bir tavada tereyağ ile hafifçe kavrulur. Sonra süt eklenerek kısık ateşte 10 ? 15 dakika süt çektirilir. Havanda tuzla dövülmüş sarımsak yoğurtla karıştırılarak servis tabağına alınmış olan pazıların üzerinde gezdirildikten sonra servis edilir.Patates Dolması (4 kişilik)Malzemeler:1 kg haşlanmış patates1 adet limon kabuğu50 gr irmik50 gr galeta unu3 adet yumurta1 bardak unTuzKarabiberİç malzemeleri:500 gr kıyma1 adet soğan1 diş sarımsak1 çorba kaşığı salça1 fincan su1 çay kaşığı kimyon5 dal maydanozTuzKarabiberDefneyaprağıYapılışı:Patateslerin kabuklarını soyup rendeden geçiriyoruz. İçine limon kabuğu rendesi, un, muskat, tuz, karabiber atıp yoğuruyoruz. Diğer taraftan dolmanın içi için 4 çorba kaşığı sıvı yağ tencerede soğan, sarımsak, kıyma ile kavuruyoruz içine salça ilave edip kıyılmış maydanozunu ve baharatını atıp hazır duruma getiriyoruz. Daha sonra yumurta büyüklüğündeki patates parçasını avucumuzun içinde içli köfte yapar gibi oyuyoruz ve içine önceden hazırladığımız kıymalı harcımızı koyup kapatıyoruz. Yumurtaya batırıp irmiğe ve galeta ununa batırıp kızartıyoruz istersek servis yaparken domates sos dökebiliriz. Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!