Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 19:09
Yapruz Çorbası (4 -6 kişilik)Malzemeler:1 bardak haşlanmış nohut1 bardak yarma (buğday)½ bağ yarpuz veya taze nane1 diş sarımsak4 bardak yoğurt6 bardak suTuzHazırlanışı:5-6 bardak suda yarma haşlanır içine nohutlar ilave edilir. Başka bir kapta sarımsakla yoğurt karıştırılır ve yarmalı karışımın içine ilave edilerek çorba kâsesine konur. Servis edilirken üzerine yarpuz veya nane doğranır.
Deniz Börülce Salatası (4 kişilik)Malzemeler:3 bağ börülce2 adet kırmızıbiber1 fincan zeytinyağı2
yemek kaşığı kırık ceviz1 adet domates2 diş sarımsak1 adet limon TuzHazırlanışı:Deniz börülcesi, kaynar suda haşlanır soğuk suda şokladıktan sonra ayıklanır. Başka bir kapta zeytinyağı, limon suyu, sarımsak karıştırılarak sos elde edilir. Ayıklanan börülcenin içine ince kıyım biber ve domates ilave edilir. Hazırlanan sos börülcenin üzerine döküldükten sonra ceviz atılıp servis edilir.
Kabaklı Tavuk Kıymığı (4 kişilik)Malzemeler:500 gr tavuk but4 adet kabak2 su bardağı yoğurt2 diş sarımsak1 adet soğan4 yemek kaşığı sıvı yağ½ bağ dereotu1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kuru kekik1 kaşık tereyağıTuzKarabiberHazırlanışı:Tavuk butları ince ince doğranır ince kıyılmış soğan ve sarımsakla beraber sotelenir içine kekik, tuz, karabiber atılır. Kabaklar isteğe bağlı yaprak yaprak doğranabilir ya da rende yapıp kaynayan suda 3 dakika bekletilip süzdürülebilir. Daha sonra içine kıyılmış dereotu atılarak tabağa alınır; üzerine yoğurt dökülür, yoğurdun üzerini sotelenen tavuklar konulur. En son aşama olarak eritilmiş tereyağının içine biber katılarak tabağın üzerine dökülerek servise sunulur.
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü