Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 20:46

Bakla Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:500 gr taze bakla veya konserve½ adet soğan ince kıyım1 fincan yoğurt1 kaşık tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ1yumurta 2 kaşık unKırımızı biber1/3 bağ dereotuKarabiberTuzHazırlanışı:İnce kıyım soğan ile ayıklanmış bakla sıvı yağda kavrulur pişmesine yakın içine sıcak su(8 su bardağı) ilave edilir. Başka bir kabın içinde 1 bardak suda yoğurt, un, yumurta karıştırılır ve baklaların içine süzgeç yardımıyla süzdürülerek kıvam elde edilir. Daha sonra karabiberi tuz ilave edilir. En son aşama olarak tereyağında biber eritilirek hazırlanan çorbanın üzerine dökülür. Servis edilirken isteğe bağlı üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edebilirsiniz...Şam Kebabı Malatya Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:500 gr kıyma1 adet soğan2 adet yumurta1 bağ maydanoz4 yemek kaşığı un½ çay kabartma tozuKarabiberTuz2 adet domatesHazırlanışı:Maydanoz ve soğanlar ince kıyılır ve içine kıyma karıştırılarak yoğrulur. Başka bir kapta un, yumurta, kabartma tozu, tuz, karabiber karıştırılır ve bu karışım kıymalı harca ilave edilir. Hazırlanan karışım sıvı yağda kızartılır. Tabağa halka domates konur üzerine kızartılan köfteleri konulup servis edilir.Kerebiç Mersin Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:Hamuru 3 adet yumurta3 yemek sıvı yağ100 gr tereyağı eritilmiş1kabartma tozu1 çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri1,5 su bardağı un1 Vanilya4 yemek kaşığı toz şeker (üzerine atılması için)Harcı 1 bardak toz fıstık3 yemek kaşığı krema Hazırlanışı:Önce kuru malzemeleri karıştırıp sonra sıvı malzemeleri katıp bir hamur hazırlanır. Dolapta 15 dakika beklettikten sonra içli köfte gibi içini el yardımıyla açıp harc koyulup kapatılır. Daha sonra tepsilere dizilip üzerine toz şeker serpilir ve (180 c ) üzeri kızarana kadar fırınlanır daha sonra krem şantiyle servis edilir.Toros Salatası (4 kişilik)Malzemeler:2 bağ roka1 bağ taze nane2 bağ maydanoz1 bağ yeşil soğan1 kaşık sumakNar ekşisiZeytinyağıHazırlanışıBütün malzemeleri ince doğrayıp üzerine zeytinyağı ve nar ekşisiyle servis yapıyoruz Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!