Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2008 20:39

MÖNÜEkşili Çorba Bulgur Köfte Çardak Kebabı Çerkes TatlısıEkşili çorbaMALZEMELER:1 su bardağı kırmızı mercimek1 çorba kaşığı domates salçasıYarım su bardağı bugday yarması2 diş dövülmüş sarımsak1/2 kg. semizotu8 su bardağı su1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı pul biber1 adet limonun suyu Yeterince tuzHAZIRLANIŞI:8 su bardağı suya tuz atıp mercimek ve yarmayı ekleyerek yaklaşık 1 saat kadar pişirip, daha sonra ayıklanmış semizotu salça, pul biber, nane ve limonsuyu ilave edilip yaklaşık 10 dakika pişirilir ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek servis yapılır.Bulgur köftesiMALZEMELER:250 gr. dana kıyma1 su bardağı köftelik bulgur1 adet kuru soğan6 adet patates1 çay kaşığı kimyonYeterince yoğurt Kızartmak için sıvıyağHAZIRLANIŞI:Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup içine kıyma bulgur ince kıyılmış kuru soğan kimyon tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harcı istediğiniz şekil ve büyüklükte şekillendirip kızgın yağda teflon tavada pişirip üzerine yoğurt dökerek servis yapınız.Çardak kebabıMALZEMELER:1 çorba kaşığı tereyağı500 gr. dana kuşbaşı 1 diş sarımsak 1 su bardağı yoğurt 2 adet yufka1 çorba kaşığı dolmalık fıstık(kavrulmuş) Kırmızı toz biber Yeterince tuz 1 çorba kaşığı sıvıyağHAZIRLANIŞI:Etler sıvıyağ ile karıştırılıp düdüklü tencerede çok yumuşak bir hale gelinceye kadar pişirilir. Daha sonra spatula yardımı ile iyice ezin ve püre haline getirin. İçerisine kavrulmuş dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırın yufkaları ücgen biçimde 6 eşit parçaya bölün yufkaların içine hazırladığınız fıstıklı eti koyun. Sigara böreği şeklinde iki parmak kalınlığında sarın. Teflon tavada sıvıyağ ile kızartıp üzerine çırpılmış yoğurt ve tavada eritip kızdırdıığımız tereyağı ve toz biberi üzerine dökerek servis ediniz. Çerkez tatlısıMALZEMELER:2 yemek kaşığı margarin1 çay bardağı irmik1 tatlı kaşığı toz şeker10 gr. maya1 adet yumurtaKızartmak için 250 gr. ayçiçek yağı150 toz antep fıstığı100 gr. kaymakŞerbeti için:600 gr. toz şeker500 gr. suKaynatılıp soğutulmuşHAZIRLANIŞI:Un bir kaba konulup ortası açılır. Yumurta, maya, margarin tuz, şeker ve irmik karıştırılarak yoğruylur. Hamur merdane ile ince şekilde açılır. Fıstık ve kaymak karışımı konularak rulo şeklinde sarılır. 4’er cmlik eşit parçalara kesilerek 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Kızgın yağa atılarak kızartılır. Şerbetin içerisine atılır 30 dakika beklenerek çıkartılıp servis edilir.Reşat ErdemirEtap Altınel Executive Chef BASATDER Başkan Yardımcısı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!