Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2008 21:07
MÖNÜDübari Çorbası Adaçaylı Tavuk Kanadı Vişneli Yaprak Sarma Armut TatlısıDübari ÇorbasıMALZEMELER:1 çorba kaşığı tereyağı250 gr. Karnabahar1 lt etsuyuYeteri kadar tuz1 çorba kaşığı un1 su bardağı süt1 adet kuru soğan1 adet pırasanın beyaz kısmıHAZIRLANIŞI:Karnabaharın dalları kesilip yıkandıktan sonra kaynayan suda yaklaşık 20 dakika haşlanır. Soğan ve pırasayı ayrı bir tencerede kavrulup un ilave edilir. Un pembeleştikten sonra etsuyu ve süt eklenerek pırasalar yumusayıncaya kadar kısık ateste pişirilir. Haşlanmış olan karnabaharlar ilave edilip, tuz eklenerek sızak olarak servis yapılır.Adaçaylı Tavuk KanadıMALZEMELER:20 adet tavuk kanadı1 çorba kaşığı adaçayı1 çorba kaşığı tereyağı4 adet haşlanmış patatesYeteri kadar tuz ve karabiber1 tatlı kaşığı kekikHAZIRLANIŞI:Tereyağında tavuk kanatları iyice pişirilir. Tuz karabiber ve kekik eklenip, 1-2 dakika kavrulduktan sonra adaçayı ilave edilip, karıştırıldıktan sonra haşlayıp küp şeklinde doğranan patatesler eklenir. 1-2 dakika kavrulup sıcak olarak servis edilir. Vişneli Tavuk SarmaMALZEMELER:250 gr. Pirinç250 gr. Kuru soğan (ince kıyılmış)1 çay bardağı zeytinyağı20 gr. Çam fıstığı20 gr. Kuş üzümü1 çay kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tarçın1/2 bağ dereotu ince kıyılmış2 su bardağı su50 gr. Asma yaprağı50 gr. Vişne çekirdeksizHAZIRLANIŞI:Pirinç iyice yıkandıktan sonra 30 dakika ılık suda bekletilir. Zeytinyağında çam fıstıkları pembeleşinceye kadar kavrulup soğanlar ilave edilir. Soğanlarda pembeleştikten sonra ıslatıp süzdüğümüz pirinçler eklenerek yaklaşık 10 dakika kavrulur. Kuş üzümü vişne tuz ve tarcın eklenip karıştırdıktan sonra kaynar su eklenerek kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişen dolma içini geniş bir kaba alıp soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile karıştırılır. Bu karışım asma yapraklarına sarılıp üzerine az su ve zeytinyağı eklenerek kısık ateşte yaklaşık bir bir buçuk saat pişirilerek servis edilir.Armut TatlısıMALZEMELER:6 adet orta boy armut400 gr. Toz şeker1 tatlı kaşığı karanfil1 adet kabuk tarçın4 adet defne yaprağı1 lt. vişne suyu1 lt. suHAZIRLANIŞI:Armutların kabukları soyulup, şeker karanfil tarçın defne yaprağı ve vişne suyu ile kaynatılır. Su ilave edilerek yaklaşık 30 dakika daha kaynatılıp, soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servis edilir.Reşat ErdemirEtap Altınel Executive Chef BASATDER Başkan Yardımcısı