Bu tatilde güneş kremi devletten

Güncelleme Tarihi:

Bu tatilde güneş kremi devletten
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 00:00

Çocuk yaşlarda ortaya çıkan, güneşin vücuttaki tahribatını onarabilecek mekanizmaya sahip olmadıkları için deri kanseri gelişme riski taşıyan hastaların güneş kremini devlet ödeyecek.

GENETİK HASTALIK

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yapılan değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, “kseroderma pigmentosum” diye bilinen deri kanserine yol açan genetik hastalığa sahip, güneşin deride oluşturduğu hasarları tamir mekanizmasından yoksun kişilerin güneş kremleri bundan böyle devlet tarafından karşılanacak.

AYLIK SINIR VAR

Düzenleme çerçevesinde, güneşten koruyucu kremlerin bedelleri aylık 162 TL’yi geçmemek kaydıyla sağlık kurulu raporu, reçete ve faturaya dayanılarak Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri tarafından şahıs bazında ödenecek. Bu kremler, üçüncü basamak sağlık tesislerinde düzenlenen en az bir cilt hastalıkları uzman hekiminin bulunduğu sağlık kurulu raporuna dayanılarak, tüm sağlık tesislerinde cilt hastalıkları uzman hekimlerince en fazla üç aylık dozda reçete edilebilecek.

EN AZ 30 FAKTÖR

Reçete edilecek güneş kremleri, UVA ve UVB ışınlarının her ikisini de etkin şekilde bloke eden, en az 30 koruma faktörlü, çinko oksit veya titanyum dioksit ile kombine filtre içeren özellikte olacak. Lenfoma tedavisinde kullanılan “Rituksimab”ın reçetelenmesinde ise bundan sonra tedavi protokolü aranmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!