Bu ‘sevgi gönüllülüğü' hiç bitmesin

Güncelleme Tarihi:

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2021 15:12

Ankara’da gençlerin 2019 yılında kurduğu Sevgi Gönüllüleri Derneği, salgın sürecinde de gönüllülük faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Online Köy Projesi’ni de hayata geçirerek Polatlı’daki ortaokul öğrencileriyle dijital olarak buluşan gönüllüler, bu projeyi diğer okullarda da sürdürmeyi planlıyor. Gönüllülerle salgın sürecindeki faaliyetlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Üniversite zamanlarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışmış bir grup arkadaş, mezun olduktan sonra da gönüllülüğü yaşam biçimi haline getirerek faaliyetlerine devam etti. Gençler, üniversite yıllarında kurdukları Sevgi Gönüllüleri Derneği ile salgın sürecinde de faaliyetlerini durdurmadı ve birçok dijital etkinlik gerçekleştirdi. Özellikle köy okullarına yönelik bir çok proje gerçekleştiren derneğin yönetim kurulu başkanları Esin Koç ve Halil Onur Fedai çalışmalarını anlattı:

AMAÇ TOPLUMSAL FARKINDALIKLARI ARTTIRMAK

“Sevgi Gönüllüleri Derneği’ni 2019 yılının sonlarında, başta köy okulları olmak üzere toplumda dezavantajlı ve ayrımcılığa maruz kalmış bireylere, gruplara ve topluluklara sevgi götürmek, bu grupların sosyal ve ekonomik yaşamlarındaki değişim ve gelişimlerine destek olmak amacıyla kurduk. En önemli projemiz olan ‘Sevgi Kütüphanesi’ projesinde önceden belirlenen köy okullarına yıllarca kullanılabilecek bir kütüphane oluştururken; öğrencilerle de çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Sanat, bilim, müzik, spor gibi alanlarda organize edilen eğlendirici ve öğretici etkinliklerin yanı sıra; çocuk hakları, engelli hakları ve eşitlik gibi konulardaki atölyelerle de çocukların toplumsal farkındalıkları arttırılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin

Derneğin en önemli projelerinden birisi de Sevgi Kütüphanesi.

KÖY OKULLARIYLA CANLI YAYINLAR YAPTIK

Küresel pandeminin ülkemizi etkisi altına almasıyla birlikte, 2020 yılı için planladığımız ‘Sevgi Kütüphanesi’ projelerimizi çocukların sağlığını riske atmamak adına erteledik, bu dönemde farkındalık çalışmalarına ağırlık verdik. En büyük önceliği ‘Eşitlik’ ve ‘Çocuk Hakları’ olan gönüllü ekip, ilk olarak köy okulu öğretmenleriyle sosyal medya üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirmiştir. ‘Işık Tutanlar’ adı verilen canlı yayınlarda, ülkemizin farklı yörelerindeki köy okullarında çalışan değerli öğretmenler köy okulu tecrübelerini paylaşmış; köy okullarında pandemi döneminde yaşanan sıkıntılar sosyal medyadan dile getirilmiştir. Eğitimde fırsat eşitsizliği üzerine çalışmalarına yön verecek Sevgi Gönüllüleri, bu canlı yayınlar sonrasında pandemi döneminde gerçekleştirebilecekleri projeleri tasarlamaya başlamıştır.

Haberin Devamı

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin
5 GÜNDE TÜRKİYE’DE 700 BİN KİŞİYE ULAŞTIK

Toplumsal gelişim ve sosyal sorunların çözülmesi için en büyük öncelik olarak eşitliği benimseyen Sevgi Gönüllüleri Derneği gönüllüleri olarak pandemi döneminde Birleşmiş Milletler’in ‘16 Günlük Aktivizm - Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ kampanyasına önemli bir etkinlikle destek olduk. ‘Eşitlik Dilde Başlar’ temasıyla hazırlanan filtre ile dilde eşitliği sağlamak adına kalıplaşmış yanlış ifadeleri düzeltecek bir farkındalık çalışması yürütüldü. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan ‘İş Kadını’, ‘Bilim Adamı’ gibi ifadelerin doğrularını ‘İş İnsanı’, ‘Bilim İnsanı’ olarak duyurarak kampanyaya destek olan ünlü isimlerle birlikte, sosyal medya üzerinden önemli bir ses oluşturulmuştur. 5 günlük kısa bir süre içerisinde Türkiye genelinde 700 bin kişiye ulaşan Sevgi Gönüllüleri, daha bilinçli bir toplum yaratmak amacıyla farkındalık çalışmalarına da pandemiye rağmen devam etmektedir.

Haberin Devamı

ONLİNE KÖY PROJESİ’NİN İLK DURAĞI POLATLI

Pandemi sürecinde köy okullarına kitap desteğinde bulunmaya devam ettiklerini belirten Koç ve Fedai, pandemi sürecinin uzamasıyla birlikte etkinlikleri çevrimiçi gerçekleştirmek üzere revize ettiklerini söyledi. Online Köy Projesi’nin ilkini ocak ayında Polatlı’da gerçekleştirdiklerini belirten Koç ve Fedai şöyle devam etti: “Üzerinde özenle çalıştığımız Online Köy Projesi’ni 2021 Ocak ayında Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Şehit Yaşar Çetinkaya Ortaokulu öğrencileri ile hayata geçirdik. Aylar sonra çocuklar ile yüz yüze olmasa bile aynı ortamda bir araya gelen gönüllüler, drama, masal, genel kültür, uzay ve müzik etkinlikleriyle çocuklarla birlikte hem farklı konularda bilgilerini genişletmiş hem de pandemi döneminde sosyal ortamlarından uzak kalmış çocuklarla doyasıya eğlenmiştir. Öğretici ve eğlendirici etkinliklerin yanında, çocuk hakları, engelli farkındalığı ve eşitlik atölyeleriyle toplumsal konularda farkındalık oluşturulmaya, çocukları önemli toplumsal konularda bilinçlendirmeye çalışılmıştır.

Haberin Devamı

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin

SEVGİ GÖTÜRMEK İÇİN HİÇBİR ŞEY ENGEL DEĞİL

Sevgi Gönüllüleri olarak online video konferans uygulamaları üzerinden gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle online olarak da gönüllülük yapılabileceğini gösterdik, çocukların hayatlarına dokunmak, onlara sevgi götürmek için hiçbir şeyin engel olamayacağını bir kez daha kanıtladık. Pandemi süreci ve pandeminin etkileri devam ettiği sürece başarıyla ve mutlulukla tamamlanan Online Köy Projesi’ni birçok köy okulu için uygulamayı planlıyoruz. İlerleyen dönemde fiziksel olarak tasarladığı projeleri de hayata geçireceğiz. Bütün çocukların haklarına erişebildiği sevgi dolu bir dünya yaratmak vizyonuyla hareket eden Sevgi Gönüllüleri Derneği, sevgi ve iyiliği iletişime geçtiği her bireye aşılamak ve her geçen gün daha fazla çocuğun hayatına dokunmak için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Bu kapsamda emeği geçen tüm gönüllü arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin

Esin Koç

Bu ‘sevgi gönüllülüğü hiç bitmesin

Halil Onur Fedai

 

BAKMADAN GEÇME!