Bu hareket bereket getirsin

Güncelleme Tarihi:

Bu hareket bereket getirsin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2020 09:53

Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Ben Karadenizliyim, Trabzonluyum. İnatçıyız ve asla teslim olmayız. Hamsinin kafasını da kuyruğunu da yerim” diyerek camiya umut verdi.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ara transfer döneminin en hareketli takımları; küme düşme hattının içinde yer alan ve can derdine düşen; MKE Ankaragücü, Kasımpaşa ve Hes Kablo Kayserispor oldu.
MKE Ankaragücü, ara transfer döneminde kadrosuna büyük ölçüde yeniledi. Başkent ekibi, ara transfer döneminin son gününde 15 futbolcuyla sözleşme imzaladı. Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren Kasımpaşa 11, Hes Kablo Kayserispor ise 10 futbolcuyu kadrosuna dahil etti.
Ankaragücü, geçen yıl da benzer durumları yaşamış, ikinci yarı başladıktan sonra transferin bitimine saatler kala yasağı kaldırıp; Orgill, Sacko, Boyd, Canteros, Pazdan, Kulusiç, Kitsiou ve Pinto gibi oyuncularla anlaşmıştı. Bu sezon ateş hattının içinde yer alan Ankaragücü, yine transferin son gününde; Gerson Rodrigues (Dinamo Kiev-kiralık), Gelmin Rivas (Boston River), Saba Lobjanidze (Randers), Konrad Michalak (Akhmat Grozny-kiralık), Daniel Lukasik (Lechia Gdansk-kiralık), Ricardo Friedrich (Bodo Glimt), Milos Stanojevic (FK Sarajevo), Orkan Çınar (Beşiktaş), Atila Turan, Fatih Tultak (Kardemir Karabükspor), Suat Kaya, (Başkent Akademi), Enes Kubat (Kulüpsüz), Muhammed Yasir Karabay (Kulüpsüz) ve Nduka Ozokwo’yu (Kulüpsüz) kadrosuna katarken, Enes Kubat’ı (Başkent Akademi-kiralık), Yalçın Ayhan’ı (Fatih Karagümrük), Hasan Kaya’yı (Erzincan) gönderdi. Canteros, Moke, Sadaev ve Nduka’nın lisansları ise askıya alındı.
Sarı-lacivertli taraftarlar, takımın ara sezonda yapılan transferlerle birlikte farklı bir çehreye büründüğünü belirtip, kalan maçlarda lige tutunacak puana ulaşmasını bekliyor.

YENİLERDEN RODRİGUES ÖNE ÇIKTI

Yeni oyuncular, Ankara’ya Perşembe ve Cuma günü gelirken, takımlar bir kez idmana çıkabildi. Kasımpaşa ile oynanan maçta, Rodrigues, Saba ve Lukasik 11’de sahaya çıktı. Penaltıdan beraberlik golünü atan Rodrigues, çalımları, pasları ve oyunu ile öne çıkarken, kritik top kayıpları dikkat çekti. Saba, oynadığı kanada hareket getirdi. Lukasik ile sonradan oyuna giren Michalak,
fazla göze batmadı.

UMUDUMUZU HİÇ KAYBETMEYECEĞİZ

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, 1-1’lik sonuca rağmen ligde umutlarını kaybetmediklerini söyledi. Yeni transferlerle kazanmaları gereken karşılaşmadan bir puanla ayrıldıklarını dile getiren Akçay, şöyle konuştu:
“Bundan sonraki maçlarda başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben Trabzonlu, Karadenizliyim, hamsinin kafasını da yerim kuyruğunu da. Transfer dönemi artık kapandı. İçerde geliştirilmesi gerekli oyuncular var. Sayıları çok fazla olmasa da var. Yönetime ve özellikle izleme komitesinde bulunan arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Çok üst düzey kulüplerimizin bile çözemediği sorunları bu insanlar çözdü. Kümede kalırız ya da kalmayız onu Allah bilir. Ama ben şahsım, futbolcularım ve teknik heyet kalmak için her şeyi ama her şeyi yapacağız.”
Ankaragücü, Süper Ligin 21. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!