‘Boztepe’nin imarı ayrı olmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Boztepe’nin imarı ayrı olmalı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 00:48

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça ve AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Mustafa Hasgül ile birlikte Çankaya’nın Boztepe Mahallesi’ne imar konusunda inceleme ve bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Mahalle muhtarı Ali Yıldırım ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Ünal, Boztepe sakinlerinin gecekonduların yerine artık yeni binaların yapılmasını beklediklerine dikkat çekti. Çankaya Belediyesi’nden ABB Meclisi’ne daha önce gönderilen imar planında Bademlidere’nin de yer aldığına dikkat çeken Ünal, şunları söyledi:

BOŞ GECEKONDULAR SORUN OLUŞTURUYOR

“Çankaya Belediyesi, Meclis’e Boztepe ile Bademlidere’nin imar planını birlikte sunmuştu. Bademlidere’de heyelan riski, zemin sıkıntısı olduğu için biz de bunu kabul etmemiştik. Yeniden gelecek planda Bademlidere ile Boztepe’nin imarı ayrı olmalı. 100 kadar mahalle sakiniyle birlikte bir araya geldik, sıkıntılarını dinledik. İmar planlaması hakkında bilgi sunduk. Karşı taraflarında Mamak’taki yapılaşmayı görüyorlar, kendileri de haklı olarak benzer binalarda oturmak istiyorlar. Gecekondularda doğalgaz yok, soba kullanılıyor. Boş gecekondular güvenlik sorunu oluşturuyor. Sorunun bir an önce el birliğiyle çözülmesi gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!