Böyle başlangıç beklemiyordum

Güncelleme Tarihi:

Böyle başlangıç beklemiyordum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2020 23:51

Mert, “Ankaragücü’nde para sorunu bitmez, bitecek gibi de görünmüyor. Bulduğumuz kaynaklarla beraber transfer yasağını kaldırabilmek için harcadığımız para 40 milyon lirayı buldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, lige girişlerinin iyi olmadığını belirtip, “Doğrusunu söylemek gerekirse böyle başlangıç beklemiyordum, Erzurum ve Kayseri maçlarını 3 puanla tamamlarız diye düşünmüştüm” dedi.
Mert, takımın durumu, kulübün ekonomik yapısı ve genel kurulla ilgili, klasspor.com’a yaptığı açıklamalarda, şunları söyledi:
“Şu an en azından 4 puanımız olmalıydı. İlk haftadan aksaklıkları görmek ilerisi için hayır olmuştur. Arada, kampa giden 3 futbolcu hariç takımbir aradaydı. İnşallah bundan sonra daha iyi olur diye ümit ediyorum. Bu yıl için hayalim, A.Gücü’nü düşme ile ilgili sorun yaşamadan ligi orta sıralara doğru tamamlayabilmesi. Gerçekçi ve inandırıcı olmak zorundayız. Hayal dünyasına kapılırsak arkamızdakileri de öyle sürükleriz. Realist olmalıyız. Kurduğumuz kadro ileriye yönelik bir kadro. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında, Ankaragücü’nün başarılı olması çok yakışır.”

Böyle başlangıç beklemiyordum


HATA YAPMA ŞANSIMIZ YOK

“Çok fazla hoca değişikliği, sadece A.Gücü’nün yaşadığı sorun değil. Bu yıl, kendi doğrularımızı, kendi planımızı, kafamızdaki A.Gücü’nü oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Burada hocalarımızdaki dil eksikliğini gördüm. Fuat Hocanın zannedersem 4 yabancı dili var. Takımı hoca ile beraber planlamak istedik. İlerisi için iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Taraftarımız rahat olsun. Bazı şeyler var açıklamıyor ve gizli tutuyoruz. Hata yapma şansımız yok. Eleştirileri sineye çekeceğim. Hocayı ve takımı savunmada gerekirse kendimi siper edeceğim.”

CİSSE’NİN MALİYETİ YÜKSEKTİ

“A.Gücü ve başkanı erişilebilir olmalı. Sosyal medya üzerinden insanlar ile kulüp arasında bir bağ oluşturduğumuzu düşünüyorum. Transfer için kurulan ekip 2 ay sürekli çalıştı. Limit ve kulübün ekonomisi önemliydi. Papis Cisse ile F.Bahçe’den önce görüştük. 1 milyon 300 bin avro istedi. En üst seviyeye çıkalım diye düşündük ama limit yetmedi. Transferde A.Gücü’nün 1 lirasını düşündük. 1 milyon Euro’luk futbolcular alabilirdik ama geri kalan kısımları ne yapacaktık? Transferleri de Fuat Hoca yapmadı. Bire bir aracılık ettiği 3 futbolcu var. Burada kulüp menfaatine ve gelecek kişinin hoca ile uyumunu düşünmeliyiz. Hocanın bir futbolcuya kefil olması çok önemli. Hocanın getirdiği futbolculardan biri Bolingi. Şu an herkes Bolingi’den herhalde memnundur.

GELİRLERİMİZDE AZALMA OLDU

“A.Gücü’nde para sorunu bitmez, bitecek gibi görünmüyor. Transfer yasağını kaldırabilmek için 40 milyon TL harcadık. Thomas, Cerci, İsmail Kartal, Yalçın Ayhan, Moulin gibi isimlerle beraber menajerlerin ödemeleri vardı. Aldığımız 14 futbolcuyu, menajerlik ücretleri dahil 41 TL’ye tamamladık. Ziraat Bankası ile olan kredi anlaşmamız, MKE ve Büyükşehir’den sağladığımız sponsorluklar ile bu aşamayı atlattık. Yöneticilerden alacağımız bağışlar ve borçlar var. Bunlarla da en azından birinci aya kadar gitmeyi planlıyoruz. Kulübün gelirinde bir farklılaşma olmadı hatta azalma oldu.

GENEL KURULDAN NEDEN KAÇALIM ?

“İşler yolunda giderken ses kesiliyor. Transfer yasağı gibi sorunlar uzadığı zaman kongre niye yapılmıyor deniyor. Biz, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen tebliğe göre hareket ettik. Transfer yasağı da uzayınca, kongreden kaçıyor gibi söylemler olmaya başladı. Valiliği yazı gönderdik. İlk etapta, salgından dolayı erteleme kararı ile ilgili yazı geldi. Sonrasında açık alanda yapmak şartı ile futbol kulüpleri için bu gevşetildi. Kongre tarihimiz 2 Aralık görünüyor. Genel kurula kulağımızı tıkadık. Tarih açıklandığında talipliler gelip, projelerini sunarak aday olurlar. Mehmet Yiğiner’in adaylığı ile ilgili bir şey olmadığını biliyorum. 1-2 yerden farklı isimler duyduk. Herkes aday olabilir. Faruk Koca abi ile başkan olmadan önce de konuşup, başkan olmasını teklif etmiştim. Benzer bir konuşmayı yakın zamanda yine yaptım. Faruk Koca’nın başkan olmak isteyeceği bir ortamda ben çok fazla düşünmem. Ama kendisi böyle bir niyetinin olmadığını, benim devam etmem gerektiği yönündeki görüşünü belirtti. A.Gücü’nde bir devrim yaptık ve delegeliği taraftara açtık. 110’un üzerinde yeni delege oldu.”

BORÇ 300 MİLYON CİVARINDA

“A.Gücü’nün borcunu transferlerden önce, 300 milyonlara yaklaştırmıştık. Başkanlığı devraldığımızdan bugüne Euro kurunda yüzde 40’ın üzerinde artış oldu. Burada ödemelerin tamamına yakını Euro ile yapılıyor. Bunlara rağmen borçta bir azalma oldu. 300 milyon civarında borçu var. Bunları kongrede açıklayacağız. Uzun soluklu projeler yapılsın isteniyorsa bir istikrar şart. Amacımız, birilerini suçlamak değil. Aldığımız tablo nedir ne değildir bunu göstermek istiyoruz. Denetleme tamamlandı ve rapor yazıldı. Kongrede yetkili arkadaş okuyacaktır. Burada maddi anlamda bire bir bir şey olması imkânsız. Çünkü, burası dernek ve hesapları denetleniyor. Zarara uğratılan işler, yüksek miktara imza attırılmış futbolcular. Rapor olayı, transfer döneminde bitti. Çok detaylı konuşmadık. Farklı boyutlar varsa hukukçular ile görüşmek gerekir öyle somut bir şey var mı onu çok bilemiyorum açıkçası.”

İMALAT’I HARBİYE KONUSU

“O dönemden ortak olduğum arkadaşım İmalat’ı Harbiye ismini tescil ettiriyoruz demişti, bilgim var ama unutmuştum. Bizim A.Gücü’nün ismi ile ya da başka bir isim ile asla bir hesabımız olmadı, olamaz. Biz, İmalatı Harbiye’yi vurgularken, A.Gücü ruhunu, geçmişini vurgulamak istedik. Vurgulamak istediğimiz, A.Gücü’nün kökleri, geçmişi, Tandoğan ruhu ve A.Gücü ruhu. Buranın ismi MKE A.Gücü’dür, İmalat-ı Harbiye buranın kökeni. Bunun A.Gücü’nün işine yarayacağını bileceğimiz gün hemen devrederiz. A.Gücü ismi üzerinden bir hesabımız olmaz. Başka isimlerin alındığını gördük. Bz de koruma altına almak için o dönemde ismi aldık kulübün ihtiyacı olduğu an da ismi devrederiz.”

Haberin Devamı

FORMAYA YENİ SPONSOR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün forma sırt sponsorluğunu, kahve markası Mahmood Coffee üstlendi.
MKE Ankaragücü Kulübünden yapılan açıklamaya göre, Mahmood Coffee markası, 2020-2021 sezonu için sarı-lacivertli takımın forma sırt sponsoru oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, “Ankaragücü, tarihiyle ve gelenekleriyle Türk futbolunda ismini her zaman duyurmayı başaran bir kulüp olmuştur. Bizlere düşen görev ise Ankaragücü’müze yakışır şekilde temsil etmektir. Formamıza sırt sponsoru olarak bu camiada yerini alan Mahmood Coffee’ye hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!