İlk onlardan başlayacağız

Güncelleme Tarihi:

İlk onlardan başlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2019 09:19

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı son oturumunda, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’nün 2018 Mali Yılı Kesin Hesabına İlişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporları görüşüldü.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda, komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi. Oylama öncesi grup sözcülerini dinleyen Yavaş, ardından Başkent gündemine dair açıklamalarda bulundu. Şehrin merkezinde ASKİ’ye ait boruların çürümeye başladığına işaret eden Yavaş, 2 Milyar liralık yatırımla sorunun çözülebileceği değerlendirmesinde bulundu. Yavaş, “Birçok borunun değişmesi gerekiyor. İnşallah uygun bir ortam bulursak ilk onlardan başlayacağız. Çünkü 40-50 yıllık çürümüş borular var şehrin merkezinde. Bunlardan birkaç tanesi arıza yaparsa bazı semtlerin çok uzun süre susuz kalması durumu var. Biz kendilerine söyledik, bunun tedbirini alacak şekilde yatırımlara girecekler” dedi. Yavaş özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ALT YAPISI OLMAYAN YATIRIMLAR BORCU DOĞURDU

“Yaklaşık 1 milyarın üzerinde bir borç verme durumu var. ANKAPARK’ı yapmasaydık, ASKİ bu borcu vermek zorunda kalmayacaktı. Bu kadar basit ya da karşılıksız olan yatırımları yapmasaydı, bu borcu vermek zorunda olmayacaktı. Ulaşımda bütün dünyada toplu taşıma teşvik için sübvanse ediliyor. Eğer ASKİ, EGO’nun borcunu ya da zararını ödemek için borç vermiş olsaydı buna hiç itirazım olmazdı ama karşılığı ve altyapısı olmayan yatırımlar olduğu için borcun buradan doğduğu kanaatindeyim. İnşallah Allah bize ASKİ’nin parasını başka işlerde kullanmayı nasip etmesin.

ÖNÜMÜZDEKİ AY ANKAPARK’IN MALİYETİNİ AÇIKLAYAYIM

Ülkenin zorluğu nedeniyle, devletin ve hükümetin gelirleri de vergi tahsilatını toplamakta zorlanıyor. Bu bir gerçek. Dolayısıyla vergi tahsilatında zorlanınca bizlere gelen pay da azalıyor. Bu nedenle zaruri harcamalarda zorluğa düştüğümüz zaman ASKİ’den borç alacağız ama ideal olan mümkün olduğu kadar suyun ucuz verilmesi, suyun içilebilir olması ve kendi yağıyla kavrulması. İnşallah bütçeyi yerli yerinde kullanmaya çalışacağız. Ben bir dahaki Meclis Toplantısı’nda ANKAPARK’ın size net olarak ne kadara mal olduğunu açıklayayım. Ne kadar ziyaretçi geliyor? Orada ne kadar gelir elde ediliyor? Burada açık açık konuşalım. Bütün Türkiye’nin duymasında fayda var. Önümüzdeki ay bunu gündeme getireceğim.”

BAKMADAN GEÇME!