Bol kepçe ablalar

Güncelleme Tarihi:

Bol kepçe ablalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2019 15:37

Altındağ’da yaşayan ev kadınları Nazife Fıçıcı (45) ve Sadife Bayrı (54), Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde 4 yıl önce açtıkları kafe ile iş sahibi oldu.

Haberin Devamı

‘Bol kepçe ablalar’ lakabıyla bilinen ikili, Altındağ Belediyesi’nin kurslarına katılarak belediyenin desteğiyle açtıkları Ulucanlar Sanat Sokağı’ndaki kafede, kendi yaptıkları yemekleri müşterilerine sunuyor. Kendi işinin patronu olan kadınlar, bir yandan da eğitimlerine devam ediyor. Daha önce Kızılay’ı bile bilmediğini, kurslar sayesinde kendini geliştirme imkânı bulduğunu belirten Fıçıcı şunları söyledi:

SAHNEYE ÇIKIYORMUŞ GİBİ

“Her sabah iş yerimizin kapısını açarken sahneye çıkıyormuş gibi hissediyorum. Belediyenin kursları ve desteği sayesinde bizim gibi 15 kişi iş sahibi oldu. Ben Kızılay’ı, Ulus’u, Samanpazarı’nı bilmiyordum. Burada adeta yeni bir yaşama adım attık. Her yeri öğrendik. Hem bir şeyler üretip satıyoruz hem de kendimizi geliştiriyoruz. İnsanların yaptığımız yemekleri beğenmesi mutluluk veriyor. Okula da devam ediyorum. Hedefim liseyi bitirmek.”

Haberin Devamı

HAYATA SIFIRDAN BAŞLADIM

Bayrı da şöyle konuştu: “Bizim soframız gönül sofrası, insanlar bazen sohbet etmeye, dertleşmeye de geliyor. Kapımız herkese açık. Bize ‘Bol kepçe ablalar’ derler. Etraftan bilenler, lezzetimizi duyanlar rağbet gösteriyor. Ev yemeği sunduğumuz için gelenler beğeniyor. Benim de hedefim burayı işletmenin yanı sıra eğitimimi tamamlayabilmek. Okumaya ortaokul ile başladım, açıktan üniversiteyi de okuyacağım. Ben köyden geldim. Hayata sıfırdan başladım. Ehliyet almayı çok istedim, onu da alacağım.”

Bol kepçe ablalar

BAKMADAN GEÇME!