BM ile açlığa karşı protokol

Güncelleme Tarihi:

BM ile açlığa karşı protokol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

Yoksullarlar Dayanışma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde OSTİM ile Birleşmiş Milletler açlığa karşı işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

OSTİM ODTÜ Teknokent binası konferans salonunda gerçekleştirilen panele BM Mukim Koordinatör Shahid Najam, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, Başkan Yardımcısı Sıtkı Öztuna, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, YOYAV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Ateş, ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener ve OSTİM’li sanayicilerin katıldı. Panelde OSTİM ve Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği arasında mutabakat anlaşması imzalandı. Taraflar arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla imzalanan bu protokolle rekabetçilik, istihdam yaratma (mesleki eğitim, girişimcilik ve iş transferi), çevre ve enerji (enerji verimliliği, yenilenebilir enerji),      teknik işbirliği, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi konularında işbirliği yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Dünyayı tehdit ediyor

Haberin Devamı

Toplantıda konuşan BM Mukim Koordinatörü Shahid Najam, yaşanan küresel kıtlık karşısında BM’nin milenyum hedefleri içinde 2015’e kadar tüm dünyada açlık sınırı altında yaşayan insan nüfusunu yarıya indirmek olduğunu söyledi. Daha önce yapılan çalışmaların başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Najam, açlık sınırı altında yaşayan nüfusun arttığına dikkat çekti. Açlık konusunda dünyayı tehdit eden 3 önemli konu olduğunu söyleyen Najam bu konuları, küresel ısınma ve bunun tarımsal üretime etkisi, terörizm ve askeri çatışmalar, kadınlara karşı yapılan cinsiyet ayrımcılığı olduğunu, yaşanan bu kıtlıktan da en çok kadın ve çocukların etkilendiğini söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!