Bitkilerle Alzheimer hastalığı tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Bitkilerle Alzheimer hastalığı tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 12:14

Bitkilerle Alzheimer hastalığı tedavisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YAŞLILARIMIZIN başlıca hastalıklarından olan Alzheimer hakkında bitkilerle tedavi üzerine bilinçlendirme amaçlı bir etkinlik düzenlendi. Ihlamur Konağı Huzurevi, sakinleri için bu etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ali Ünyazıcı baharatları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Mert Ünyazıcı, "Satın aldığınız sıradan bir mal değildir aslında, bitki sevdalısı bir ailenin 3 kuşaktır edindiği tecrübenin koskoca emeğidir. Ot değildir esasında içinde olanlar, doğadır, tabiatın kendisidir, şifadır, nimettir, berekettir, bilgidir" dedi.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI VE ALZHEİMER

Alzheimer nörolojik ve psikiyatrik bozukluklarla ortaya çıkan bunama ile karakterize bir beyin hastalığı oludğu belirtildi. Yaşlanma ile birlikte hastalık riskinin de arttığı kaydedildi. Alzheimer gibi hastalıklarda beyin hücresine geçen glikozun azaldığı, bu durumda enerji yetersizliğine giren beyin dokusunun da küçülmeye başladığı belirtildi. Glikoz'un, beynin birinci öncelikli enerji maddesi olduğu, ancak beyin hücreleri yağ metabolizması sonucu elde edilen keton cisimciklerinden de tıpkı glikoz gibi enerji kaynağı olarak faydalandığı öne sürüldü. Bu şekilde hücrelerin canlı kalmasının sağlandığı belirtildi. Hindistan cevizi yağının en iyi keton cisimciği kaynağı olduğu için bu hastalığın tedavisinde kullanıldığı hatırlatıldı. Hindistan cevizi yağında önerilen günlük dozun yaklaşık 7 tatlı kaşığı olduğu belirtildi.

AKTARLIK BİLGİ İSTER

1983 yılında Mısır Çarşısı Baharat adıyla kurulan ve şu anda kurucusunun ismini markası yapan Ali Ünyazıcı Baharat, Ziraat Mühendisi Dr. Mehmet Göbelez'in de yardımlarıyla alternatif tıp konusunda hizmet vermeye başladı. Dr. Mehmet Göbelez'in danışmanlığında şifalı bitkiler, bitkisel ilaçlar konusunda bilinçli olarak hizmet verdiği, uzman firmalarla çalışarak gerçek anlamda aktarlık yaptığı kaydedildi. Ali Ünyazıcı Baharat'ın üç kuşaktır devam eden Ankara'nın ilk aktarları olduğu belirtildi. Dedesi ve babasından öğrendiği aktarlık mesleğini devraldığını belirten Mert Ünyazıcı, mesleğini yurtdışına taşıdığını belirtti. Kıbrıs, Almanya gibi ülkelere şifalı bitkileri ve doğal ürünleri tanıttığını belirten Ünyazıcı, ayrıca aktarlık mesleğinin doğru ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesine destek sağlamak amacıyla, 2008 yılında kuruluş çalışmalarına başladığı Ankara Aktarlar Derneğinin başkanlığını da yapıyor.

SIK KULLANDIĞIMIZ BAHARATLAR VE FAYDALARI

MERCAN KÖŞK (Oregano): Bir elmadan 42 kat daha fazla antioksidan içeren bu mucize bitkiye daha çok Ege bölgesinde rastlanıyor. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar içerisinde yetiştirilebilen mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz.

ZERDEÇAL: Hint mutfağında 'Mutfağın Kraliçesi' olarak adlandırılan zerdeçal, Alzheimer'a karşı oldukça yararlı. Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal'dan bir tutam alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere ekleyebilirsiniz. Unutmayın, zerdeçal geçen gece anahtarı nerede unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!